İnsanlarımızın bazılarını anlamak mümkün değil. Memleket bir 15 Temmuz badiresi atlattı, buna “Şike darbe teşebbüsü.” dediler. Yani hasır altından ABD’ye “Tuh suratınıza, yazıklar olsun, on paralık bir darbeyi de beceremediniz(!)” anlamına getirdiler.
Hayret.  
Sonra; adamlar ülkemizi güneyden kuşatacaklar oralarda İsrail güdümlü kukla devlet kurup bizim nefes ve petrol borularımızı tıkayıp, bizi nefes alamaz hale getirecekler.
Anadolu’ya hapsedip esarete mahkum edeceklerdi. Fakat hükümetimiz yemedi, bir cesaret örneği gösterip Suriye oyununu birkaç harekât ile bozdu.
Seninkiler hemen oradan atladı öne “Suriye’de ne işimiz var?”
Hayret değil mi? Ya, etme dost musun, düşman mısın arkadaş bu harekâtla Türkiye’nin beka tehlikesini atlattığını göremiyorsan bari dinle.
Yok. Diğer taraftan, tüm dünya bir olmuş güneyimizde binlerce kilometrelik sahilimiz var iken Akdeniz’de ortaya çıkan petrol yataklarına sebep vurup elimizden alacaklar nerede ise (Kerkük’te olduğu gibi).
Tüm deniz ve hava kuvvelerimizin desteği ile adamlar ne edip etti dört adet sondaj ve arama gemisi aldı. Türkiye bu sayede belki de on yıl sonra petrolden oluşan cari açığı sıfırlayacak.
Ama bizimkiler fırladı yine “Herkes Akdeniz’de var Türkiye nerede?”
 Ya etme hemşerim görmüyor musun adamlar bar bar bağırıyor “Türkiye’nin ekmeğin kimseye yedirtmeyiz.” diye.
Ayrıca “Müdahale etmesek Akdeniz sahillerinde denize olta dahi atamayacak hale geliriz” diyor.
Senin çaldığın kemençeye bak gel de anlat. Adamlar denize 2027’ye kadar altı (6) adet deniz altı indirecek. İlkini dün denize “Vira bismillah.” diyerek salıyor.
Senin ki oradan burnunu uzatıp “Motoru falanca yerden, radarı filancadan, uskuru sargonadan v.s.” Yani pişmiş aşa su katsın da ne diyeceğini şaşırmış. Desene “Allah razı olsun, gün gelir tüm aksamları yerli olur, bu günlük bu kadar.” Yok, ille de muhalefet.
Sonra dünyada hangi ülke ürettiği bir aracı %100 yerli imal etmiş?
Mümkün mü?
Teknik ve ekonomik yönden asla rantabl değildir.
Sanki bu ülkede yaşamıyor da bu ülkeye düşmanlar.
Hayret ya.
Daha düne kadar gemiler denize salınırken burnunda şampanya şişesi patlatılıyordu bu gün ise gemimiz denize “Bismillah.” ile salınıyor.
Bu bile ülkede devrimdir ama orayı bile adamlar “Lancipson.” geçiyor, gönlü etmiyor ya. 
Kuran ayeti “Siz istemeseniz de Allah nurunu tamamlayacaktır.”
On yıldır Irak, Suriye ve yurt içindeki harekâtlarda nerede ise %100 yerli silah ve mühimmat kullanır hale geldik bunu da görmezler.
Ama 1974’te Kıbrıs çıkarmasında kıytırık M1 piyade tüfeği ve 7.62 mermileri dahi ambargo koyanlar dahi Türk silah sanayii şimdiki durumu karşısında şapka çıkarırken bizimkiler “Yalan yok öyle şey.” demezler mi?
Pes valla.