İnsanın hafsalası almıyor. Bazı dostlarımız “Türk’ün Türk’ten başka dostu yok” deyimine tepki verirler. Hani bazen insan bunlara hak vermek ister, Neden? Kendi kendimizi yalnızlığa  mahkum(!) etmemek için.
Haklı çıkmalarını can-ı gönülden istememize rağmen gelişen olaylar bize bu noktada hak veriyor. Suriye olaylarında Türkiye’nin terörle silahlı mücadele dışında seçeneğin kalmadığı şu günlerde bakın şu sözde “Müslüman Arap aleminin” durumuna. Tafsilata ve açıklamaya gerek var mı bilmem. Hadi İran’ı anladık. Dünya yıkılsa İran ille de “Şia” lık peşinde. Neymiş efendim Eset Şii imiş. Yahu batsın sizin Şiiliğiniz. Biraz da haktan yana olun, haksızlığa karşı durun, mantıklı olun. Vallahi Hz. Ali sağ olsa şu Şİİleri hep etrafından kovar. Bir arkadaşım dedi ki ”Araplardan daha ne bekliyorsunuz, üç sahabe-i kiramı bunlar katletmedi mi? Peygamberin. torunlarını bu Araplar çöllerde susuzluktan, açlıktan öldürmedi mi?” 
E, kendi vatandaşları ve peygamberin torunları ile sahabenin en ulu üç kişisini katleden bu milletten ne umarsın?
Gelelim İran’a, bunların da yani şu Acemlerin de hayatım boyunca bir tek doğru dürüst işlerine şahit olamadım. Biz ABD İran’a saldıracağı zaman yaşımıza başımıza bakmadan ABD böyle bir şey yaparsa İran’ın saflarında ABD’ye karşı savaşırız diyoruz, siz gelin İran’ın bize karşı tutumuna bakın.
Onu da geçtim. Ya şu Kıbrıs’ta ki sözde Cumhurbaşkanı Rum sempatizanı Mustafa AKINCI denen herife ne demeli. Kullandığı cümlelerde ve ifadeleri ile adeta kin kusuyor. Derdi ne bilen beri gelsin.
Rum ve ABD uşaklığı yapıyor. Elbette halkı tarafından haddi bildirilecektir. Hele Suudi Arabistanın tutumuna karşı da bazı vatandaştan gelen “Umre ve hac 3 yıl ertelensin” teklifi ise bana da uygun geliyor. Madem buralar bazı yabancıların istilasında, devleti ve yetkilileri ABD liler koruyor. Bırakalım gitmeyelim ne olur ki?
Ayrıca, böyle bir dönemde ülkemiz içerisinde “Türkiye batağa batıyor” ayrıca “Buradan çıkış yok” gibi endişeli ve haddinden fazla kendi devletinin ve hükümetinin hatta silahlı güçlerine karşı itimatsızlık gösteren, küçük gören ifadeler ise hepten yersizdir.
Zira madem burası bataklık tı ABD ve koalisyon (AB) güçleri  dört yıldır neden burada batmadı. Buraları bataklık yapan batı ülkeleri ve ABD dir. Şimdi oraya yapılan harekatta halkın Türk askerine karşı olan yakınlığına bakın anlarsınız. Bataklık olur olmasına da girdiğiniz toprakların halkı sizi istemez ise o zaman kötü. Zavallı halk zaten PKK-PYD ve ABD nin zulmünden inim inim inliyor. O taktirde bu denli yersiz ifadeleri iç siyaset malzemesi yapıp olan antipati veya sempatiyi burada kullanmamak gerekir. Zira şu anda Türkiye’ye bu harekatı yapmaktan başka şeçenek bırakmadılar. Bunu görüp anlamak gerekir. Şu andan itibaren top yekün, harekâtı yürüten silahlı güçlerimize en azından dualarımızla destek vermeliyiz. “