2019-2020 futbol sezonunda Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi’nde, Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nda ve Türkiye Kupası’nda mücadele edecek. Baktığımız zaman uzun bir aradan sonra Trabzonspor zorlu bu üç kulvarda boy gösterecek. Bu mücadeleleri yaparken takımın oyuncu grubunun genelde bu tip oynayacağı maçlara, daha evvelden oynamış oyuncularla sahaya çıkıp oynayanlar tercih edilir.

Trabzonspor’un kadrosunda bulunan oyuncuların çoğu bu yükün altına daha evvelden girmemiş oyunculardan kurulu bir kadro olarak görülüyor. Trabzonspor’u zor bir sezon bekliyor, görünen bu. Zorluğun altından nasıl kalkılacak bunu iy ibilen, düşünen tabiki Trabzonspor’u yönetenlerdir. Bu yönetenler başta başkan ve yöneticiler, daha sonra da takımın teknik patronudur.

Geçen sene göreve gelen ve iyi bir sezon geçiren Ünal hoca ve teknik kadrosu bu sezon yapılan genç yetenekli oyuncular ve alınan yabancı oyuncularla birlikte geniş bir kadro oluşturuldu. Eksik yok mu? Tabiki var. Yapılacak üç transferle birlikte (nokta atışı) Trabzonspor üç kulvardada yarışmaya hazır hale gelecektir. Ama zaman kaybetmeden bu transferlerin yapılması gereklidir. Bu sezon yapılan akıllı transferlerle kulübün kasasından 3 milyon Euro bonservis çıkmıştır.

Bu da kulübün iyi idare edildiği ve kulübün parasının har vurulup harman savrulmadığını göstermektedir. Bravo yönetim kuruluna.

Trabzonspor bu sezon birinci aşama hazırlıklarını Trabzon’da, ikinci aşamayı ise yurt dışında gerçekleştirdi.

Hazırlıkların yanı sıra yapmış olduğu hazırlık maçlarında da tüm oyuncuları görme fırsatı oldu. Baktığımız zaman takımın hücum oyuncularının iyi olduğu genelde görüldü. Fakat savunmadaki eksikler de öne çıktı. Bu problemler giderildiği zaman Trabzonspor UEFA’da yoluna edim adımlarla devam eder. Yıllardır hasret kalınan Süper Lig şampiyonluk yarışında ‘bende varım’ der. Türkiye Kupası’nda hep tecrübeli oyuncular hem de gelişim gösteren oyuncularla da kupa Trabzon’a gelir. Benim gördüğüm bu.

Şimdi sıra Trabzonspor’a gerçekten gönül veren taraftarlara bir kez daha düşüyor. Hem formalara hem de kombinelere ilgi göstererek takıma sahip çıkılmalı, maddi ve manevi olarak.

Başkan, yönetim kurulu üyelerine Trabzonspor’a aşırı zaman ayırdıkları için teşekkürler. Ünal hoca ve teknik ekibine özveri, çalışkanlıklarından ve fedakarlıklarından ötürü alkışlar.

Birlik ve beraberlik içinde bravo futbolculara.