Elbette bu yılın galibiyet serisini üçe çıkarmak Trabzonspor için 2018 lig seyri bakımından fevkalâde önemli bir süreçtir. Hem de ligin üç büyük ekiplerinin sıra sıra puan kayıplarının olduğu dönemde.Bu galibiyet serisi kısa da olsa geleceğe ışık tutma ihtimali göz önüne alındığında önemli ve kıymetli. Gelecek hafta BJK maçı var. Trabzonspor İstanbul’un iki büyük derbisinden yüz akı ile çıktı geldi sıra
üçüncüsüne
. Bana göre enönemlisi bu maç.
Zira BJK-TS maçları diğerlerinden farklı olarak oyun kalitesi itibarı ile de her zaman yüksek ve temaşa zevki üstün nitelikte maçlar olmuşturlar. Acaba Trabzonspor önümüzdeki BJK derbi maçına da adını yazdırabilecek mi?
Şimdi bu hafta oynanan maçı bir gözden geçirelim.
Bordo-Mavili takımın Konyaspor’la oynadığı maçı 75. dakikaya kadar olan bölüm ve 75.dakikadan sonraki bölüm diye ikiye ayırmak gerek.
Elbette Konyaspor’un oynadığı futbol, futbol oynamaktan dışarı bir stil. Fakat biz buna yuvarlak olarak “Savunma mantıklı oyun” diyoruz. Demek ki Aykut Kocaman bir puana fit olarak sahaya çıktı eğer Trabzonspor bir hata yapar da kontrataktan gol bulursa üzerine yatacaktı(!)...güya.
İşte ilk 75 dakikalık bölümde Trabzonspor Konyaspor’u devamlı ortadan yarmaya çalıştı olmadı. Nasıl olacaktı? Konya’nın bir hata yapması beklendi,tam 75 dakika. Neyse ki o dakikada penaltı Trabzonspor’un beklediği rakibin hatası oldu. Tamam... İkinci gol? Hah işte 2. Gol Abdulkadir’in çizgiden kale önüne çıkardığı klâsik top.
İşte bu tarz bir çıkışla 75 dakikalık bölümde en az 5-6 akın olmalı idi ki oyun bu zamana kadar uzamazdı... Sonra? Sonrası malum 3. gol de yine rakibin bariz hatası ile geldi. Ha, lâf’ı şuraya bağlayacağım.
BJK’den bu denli ikram vari hata beklemeyin. Oyunu kuralına göre oynamaya çalışın o zaman futbolun gereği ne ise onu yaparsanız sonuçta istediğiniz gibi olur.
Demek ki kanat oyunlarının bir miktar daha iyi organize edilmesi gereği ortaya çıkıyor. Kaldı ki Trabzonspor elinde iki adet kaliteli sağ ve sol kanat beki oyuncularının olması bu konuda bordo-mavililerin elini kolaylaştırır diye düşünüyorum.Her durumda Trabzonspor bir çıkış yakaladı. Bu çıkışın tesadüf veya oturan kurallara bağlı olduğu bu maçta ortaya çıkacaktır.
Umarım Konya maçı da fazla abartılıp oyuncular rehavete sokulmaz bu maça kadar.