Her iki takımın teknik adamlarının ortak görüşü zorlu bir karşılaşma olacaktı.Ümit Özat öncelikle savunma güvenliğini alacaklarını bu nedenle de savunmayı kalabalık tutup yine kalabalık bir orta sahayı da savunmanın hemen önünde oynatmayı planlamıştı. Hucümda da Trabzonspor'dan kaptığı toplarla gol atmayı deneyeceğini maç öncesi açıklamıştı. Özat Hoca aynen söylediği oyun şeklini oyuncuları eksiksiz yerine getirdiler. Trabzonspor'dan daha atak bir oyun sergilediler. Trabzonspor ise Olcay'ın yerine Bero ile başladı. Maç öncesinde Rıza Hoca Bero'nun savunmaya değil de daha çok hücuma katkı sağlayacağı oyun planını söylerken şaşırmadım değil. İlk yarı Trabzonspor ve Gençlerbirliği çok gol pozisyonu üretemediler. Trabzonspor ilk yarıda en önemli atağını 28.dakikada yakaladı. Kamil Ahmet Çörekçi sağ kanattan yaptığı ortaya Rodallega dokunamadı. Gençlerbirliği ise ilk yarıda 12. ve 22.dakikalarda gol girişimleri etkisiz kaldı. İlk yarı golsüz kapandı.

***

Trabzonspor ve Gençlerbirliği ikinci yarıda golü olmayan ama mücadelesi kıran kırına bir maç izledik. Oyuncu değişiklikleri de olumlu olunca her iki takım da galibiyet için ofansif futbolu sahaya yansıtmaya başladılar. Bana göre maçın adamı Hubocan olması gerekirken Uğur sahneye çıktı. Önce kendi kala direklerini yokladı sonrasında ise kazanılan penaltıyı Hopf'a teslim etti. Her iki hocanın korkak bir futbol oynattığı ilk yarının aksine ikinci yarıda çok gol posizyonu seyrettik. Gençlerbirliği son dokunuşlarda etkisiz olunca gole ulaşamadı. Trabzonspor zor da olsa o da yakaladığı posizyonları golle sonuçlandıramadı. Gel de Burak'ı arama. Castillo oyuna girdiği andan itibaren Gençlerbirliği takımının sağ kanatını adeta felç etti ama ağır darbeyi indiremedi. Kazanılan her puan hep kazançtır. Rıza Hoca yine galip gelemedi. Haftaya rakibi Başakşehir. Fenebahçe karşısında alacağı her türlü skor onu hiç etkilemeyecektir.

Gençlerbirliği forveti gerçekten beceriksizdi. Ama Başakşehirspor'un öylesine kaliteli forvet oyuncuları var ki onları durdurmak çok zor olacak. Maç öncesi Özat Hoca ''Gol yemediğimiz her maç bizim için 3 puan kadar önemlidir” İstediğini aldı. Her iki takımı da alkışlıyorum. Sadece Abdülkadir'e kasti ve acımasızca vuran Gençlerbirliği oyuncuları hariç...