Kent Konseyi yeni başkanını seçti ve Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Karal o makama geldi.Tüm Trabzonlunun talep ettiği gibi ben de isterdim ki kurulduğu günden bu yana pek de varlık gösteremeyen Kent Konseyi en azından bundan sonrası için yeni bir yönetim ile ivme alma yönünde bir atılım göstersin.Çünkü kent konseyleri il ve ilçelerde yarattıkları etki ile bir üst akıldır ve yerel yönetimlere de ışık tutar.Ancak görünen Trabzon’da yeni dönemde de yine çok da fazla bir şey değişmeyecek.
***
Bunu neden mi söylüyorum,şunun için.Karal, hâlihazırda Trabzon Üniversitesinin rektör yardımcısı.Yani üniversitenin en etkin isimlerinden bir tanesi...Peki, üniversitenin sorun yumağının
aşılması noktasında ne yapıldı? Ne yapabildi? Koca bir hiç.
***
Mesela, kurulduğu günden bu yana tabela üniversite olmaktan öteye geçemeyen yapıya katkı sunabildi mi Karal?Sunamadı, sunsaydı bu kadar sıkıntı olmazdı.Şimdi nasıl olacak da bu isim Kent Konseyi ile şehre faydalı hizmet verecek?
Umarım yanılırım.
***
Mesela, Trabzon Üniversitesinin akademik faaliyetlerinde başarılı bir grafik var mı? Yok.Yeni kurulmuş bir üniversitede bu işler çok daha iyi işlemesi gerekirken durumun vasatlığı ortada.Şimdi nasıl olacak da bu isim Kent Konseyi ile şehre katkı sağlayacak?
Umarım yanılırım.
***
Mesela, üniversitenin ana yerleşkesi olan Fatih yerleşkesinin daha ısınma sorunu bile çözülemeyip ülkenin gündemine “battaniye ile ders gören üniversiteli” görüntüsü ile oturarak şehir imajına kara leke çalan bir yapının rektör yardımcısı bu durumun üstesinden nasıl gelecek?
Umarım yanılırım.
***
Mesela KTÜ’den ayrılırken verilen darbe yetmezmiş gibi bina sıkıntısı yaşandığı için Hukuk Fakültesi öğrencileri üzerinden iki üniversitenin karşı karşıya gelmesinin önüne geçilememişken
nasıl olacak da Trabzon’a hizmet sunacak Karal?
Umarım yanılırım.
***
Bu kadar eksisi mevcutken Trabzon’un artı hanesine katkı sunmak için Kent Konseyinin başına Karal geliyorsa varın gerisini siz düşünün.
Umarım yanılırım!