Yeni sezona Slovenya’nın Kranjska Gora kasabasında hazırlanan Trabzonspor, ikinci hazırlık maçından da galibiyetle ayrıldı ve yeni sezon öncesi umut vermeye devam etti.

İlk hazırlık maçında Slovenya’nın 1. Lig ekiplerinden Triglav Kranj’ı 2-0 gibi net bir skorla geçen Bordo- Mavili ekip, ikinci hazırlık maçında daha ciddi bir ekiple karşılaştı. İlk maça oranla as kadroya yakın bir 11’le sahaya çıkan Trabzonspor, dünya ikinciliğini elde eden Hırvatistan’ın en üst ligi olan HNL 1. Lig’de yer alan Lokomotiva Zagreb’i gen oyuncu Ramil’in golüyle 1-0 yenerek 2’de 2 yaptı.

Maça iyi başlayan ancak ilk 15 dakikalık bölümün ardından oyundan düşen Fırtına, rakip kaleye gitmekte zorlandı. Rakibin son vuruşlarda etkili olamaması maçın dengede devam etmesini sağladı. Rakip takımın çoğu oyuncusu 19-20 yaşlarındaydı. Belli ki Zagreb’in antrenörü Ünal Karaman gibi genç oyuncuları seviyor.

***

İlk yarının aksine ikinci yarı biraz daha canlı görünen Trabzonspor’da genç oyuncular forma giyme şansı buldu. İlk maçta sahaya 11’de çıkan oyunculardan Cafer Tosun, Yüksel Şişman, Ali Han Tuncer, Muhammet Beşir, bu kez ikinci yarıda oyuna dahil oldular. Ortalama yarım saat sahada kalan oyunculardan Cafer Tosun bir adım öne çıkarken, kanatta oynayan Ali Han’ın süratli oluşu dikkat çekti. Beşir'in hazır olmadığını gördüm. Bulduğu birkaç pozisyonu cömertçe harcayan genç forvetin bu performansla yeni sezonda forma giymesinin çok zor olduğunu itiraf etmeliyim.

***

Tabi genç oyuncular oynayarak tecrübe elde edecek. Mesela defanstaki Hüseyin Türkmen çok tecrübesiz, çünkü maç oynamamış. Oynaya oynaya tecrübe kazanacak, elbette hata yapacak. Hata yapmadan tecrübe elde edemez. Yeni sezonda en çok güvendiğim isimlerden biridir Hüseyin, umarım beni yanıltmaz.

Hazırlık maçlarında elde edilen skordan çok teknik direktörler gibi ben de oyuna bakarım. İlk iki hazırlık maçındaki oyun beni memnun etti desem yalan olur ancak umutsuz değilim. Ben bu takımdan çok şey bekliyorum.

Ünal Hoca’ya ayrı bir parantez açmak istiyorum. Antrenmanlarda özellikle genç oyuncularla yakından ilgileniyor. Pozisyonlar bir bir anlatıyor, hataları söylüyor, uyarılarda bulunuyor. Yeri geliyor taktik çalışmalarına katılıp, tane tane uygulamalı olarak oyuncularına bilgiler aktarıyor.

Bu durum benim çok hoşuma gitti.

En azından kenarda oturup Ersun Yanal gibi idmanı izlemiyor. İstediklerini önce kendisi gösteriyor.

İdman yapıyor!