Ne olacaktı? Kadro değişmiş değişmemiş. Hiç umurumda bile değil.

Tebrikler Ünal hoca.

Bu takıma maliyet anlamında uzun süre hizmet edecek gençlere geçen yıl olduğu gibi bu yıl da risk aldın, güvendin ve de bir de Avrupa kupası maçlarında şans verdin. Onlarda tekrar metodunu başka bir takımda bu denli kullanamayacaklarını anladılar, giydikleri formanın hakkını vermeye çalıştılar. Ellerinden gelen buydu. Ezilmediler, bükülmediler, mücadele ettiler.

Sahamızda oynadığımız ve yenildiğimiz ilk maçta bu çocuklar bu maçta kendi kalemize attığımız golle 1-0 yenik duruma düşmemize rağmen anladığımız şudur ki her birinin gönlünde bu formaya tutunmak vardı. Şimdi yarın her izleyen farklı konuşacaktır. Oysa işin mutfağında olanlar farklı düşüneceklerdir.

Zira gelecek sezon bu gençlerin dört tanesi kadroda kalırsa Trabzonspor kazanmış olacaktır. Ünal hoca doğrusunu yapmıştır. Elindeki malzeme neyse onu sahaya sürmüştür. Bu tarafa bakıldığında yönetimin aldığı starlar biri derki ‘ayağımda kıl döndü’, biri derki ‘adalemde ağrılarım var’, biri derki ‘psikolojim bozuk.’ Doğruya mukavelelerinde öyle yazıyor.

Şimdi 3-1 mağlup olmuşuz, lakin sebeplerini, sonuçlarını bilmek lazım.

Bize Avrupa’da üst seviyede oynamış, ünlüymüş, günlüymüş, tribünü ayağa kaldırırmış, sahayı yıkarmış, yağmurlu havada oynamazmış, birisinin ayağına kedi basmış oynayamazmış… Onun için Ünal hoca doğrusunu yapmıştır.

Evet, bu maçta gençlere şans tanımıştır. Risk almıştır. Zira kendisinin ihtiyacı yoktur. Şota gibi o da kendi işini yapmıştır!

Ne oldu yenildik. Ülke puanına puan katamadık. Katsaydık ne olacaktı? Fırat Aydınus VAR hakemine ‘yetkili benim’ gelmiyorum diyecekti. Biliyorum ki yarın bu maç unutulacaktır. Trabzonspor için önemli olan şampiyonluktur ama şampiyonluk şimdiden belliyse eğer şurası belli değildir; Sturridge’yi, Obi Mikel’i bu ücretlere nasıl aldık? Kimler aldı? Kimler aracı oldu? İşte bilinmesi lazım. Eskiden büyükler derdi ki ‘Benim maçımda bana gül lazımdır. O da şimdi lazımdır. Kış ayında neyime lazım’ yine de lafımdayım. Ben Ünal hocanın tarafındayım.