Trabzonspor yönetimi son zamanlarda yaptığı aşırı transfer giderleri ile mütenasip olarak ligde umduğu sonuçları alamamasının faturasını Ünal KARAMAN’a kesmeye hazırlanıyor. Ünal hoca daha işin başında yapılan transferlerle ilgisi ve onayı olmadığını defalarca gerek sözlü gerekse tavırları ile belirtmişti.

Zira yapılan transferler belki bidayette bazı takımlarda bazı başarılar elde etmişselerde Trabzonspor’a suları çıkmış halde gelirken birileri bu posa yetenekleri Trabzonspor’a kastı. Bunun farkında olan Ünal bazı cambazların kendi sırtından pirim almalarına gönlü razı olmadığından bu konuda huzursuzluğunu defalarca ifade etti.

Şimdi şu anda Trabzonspor yönetiminin halini bir analiz edelim.

Yapılan yersiz transferler için önce bazı dedikoduların ayyuka çıktığı taraftarlar arasında yoğunlaşmış durumdadır.

Yönetimin üç önemli elemanı ise postu İstanbul’a sermiş Trabzon’la ilişkleri adeta yok kulüp telefonla idare edilmektedir.

Tüm tasarruf Ömer Sağıroğlu’nun inisiyatifinde, kulüp adeta onun kucağında kalmış. Tabii akıl hocası da malum. Başkan ise saha kenarlarında yaptığı ucuz şovlarla İstanbuldaki Golf sahalarında itibarını yükseltmekle meşgul. Ele geçen banka destekli yapılandırma kredileri ise hovardaca harcanmış durmadan eleştirilen Hacıosmanoğlu ve Usta yönetiminin mali tasarruflarına adeta Fatiha okur duruma getirildi kulüp.

Başkan Ağaoğlu da ne yazık ki hafif hareketlerle ellerini öptüğü, ayakkabılarını imzaladığı futbolcuların şovu ile ömrünü uzatmaya çalışıyor.

Bu denli hafif işlerden sonra kulüp ciddiyetini kaybedince oluşan otorite ve ciddiyet boşluğunun faturasını da Ünal Karaman’a kesmeye hazırlanıyorlar.

Kulüp artık yönetim olarak kendi içinden değil akıl danelerin talimatı ile yönetilmektedir. Ne yazık ki hükümetin ve Cumhurbaşkanının tüm mali desteklerine rağmen bu yönetim artık güvenini altı ay gibi kısa bir zamanda taraftar nezdinde kaybetmiştir. Bu taraftar Ünal Karaman’ı sevmekte ve ondan çok şey beklemektedir. Diğertaraftan mesela Haluk ŞAHİN gibi bir futbol adamının nasıl harcandığını da biliyoruz.

Ancak Ünal Karaman’ın üzerine oynanmasının veya oynatılmasının en büyük nedeni yönetim kendi ömrünü uzatmak için çare arıyor gibi.

Yönetimin şunu iyi bilmesi gerekir ki bu taraftar Ünal Karaman’ı size yedirmeyecektir.