Amatörlük zamanında İdmanocağı ve İdmangücü ile sayısız Türkiye Şampiyonlukları kazanan, profesyonelliğe geçtikten sonra şampiyonluğu İstanbul dışına taşıyıp Anadolu’ya getiren ilk takım olan , Avrupa Kupaları’nda da sayısız başarılara imza atmış bir Trabzonspor yönetenler normalde futboldan çok iyi anlayan kişiler olmalıdır.

Zaten böyle olduklarını da iddia ediyorlar.

Yönetiminden hocasına kadar..

Ancak görünen köy de kılavuz istemiyor.

İlk önce transferde sınıfta kalıyorlar her sene.

Bir bunların milyon Euro’lar, ,Dolarlar ödeyerek aldıklarına bakın, bir de futbolda esamesi okumayan kentlerin mütevazı takımlarının bizimkilerin yanında neredeyse bedavaya aldıkları oyunculara..

Bir Göztepe’ye, Malatya’ya, Gençlerbirliğine ve hatta Akhisarspor’a.

Elalemin 200-200 bin Euroluk adamları bizim 4-5 milyon Euro’luk yıldızları! duman ediyor, top göstermiyor.

*

Yanal ise başka alem.

Değil Trabzonspor gibi üst düzey iddialı bir takımda, onun yaptıklarını Yavuz Selim’de 2. amatör kümede bir hoca yapsa, bir daha antrenörlük yapmak değil, adama maç bile seyrettirmezler.

Ayrıca yabancı futbolculara gösterilen müsamaha Trabzonlu oyunculara gösterilseydi, kesinlikle bu rezaletler yaşanmazdı.

Her şey ortada işte

“İşi yaramaz” diye bedava gönderdiğin oyuncular Akhisar formasıyla sana yarım düzine gol attı.

***

Kimseyi dinlemeyen, “ Her şeyin en iyisini biz biliriz” diyen Başkan Muharrem Usta ve onun dokunulmaz antrenörü Ersun Yanal’ın Trabzonspor’u getirdiği içler acısı nokta ortada.

Yazıktır.

Günahtır.

Ve de ayıptır.

Düşün artık bu kulübün yakasından.