Bursaspor karşılaşması Trabzonspor’un üst sıralara yeniden tutunması açısından stratejik bir önem arz ediyordu. Son iki maçta alınan beraberlikler her ne kadar Bordo-Mavili ekibin zirve mücadelesini sekteye uğratsa da üst sıralar ile arasındaki makasın daha da açılmaması için Bursa engeli kayıpsız geçilmesi gerekiyordu. Zorlu 90 dakikanın sonunda elde edilecek galibiyet Trabzonspor’a hem moral hem de motivasyon açısından iyi bir ivme kazandıracaktı.

Bu doğrultuda Trabzonspor ilk dakikalarda istediği oyunu ortaya koyamasa da maça hakim olan taraftı. Bunda Bursaspor’un ürkek futbolunun etkisinin olduğunu da söylemek mümkündü. Nitekim Sosa’nın kişisel çabaları sonucunda harika pasını iyi değerlendiren Rodallega şık bir vuruşla takımını öne geçirdi. Burak Yılmaz’ın 51. dakikada kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu kaçırması da maçın kırılma anıydı. Burak eline geçirdiği fırsatı gole çevirebilseydi  Trabzonspor güle oynaya maçı alıp gidebilirdi.

Bu dakikadan sonra takımın anlamsız bir şekilde skoru koruma isteğiyle savunmaya geçmesi Bursaspor’un golüne davetiye çıkardı. Eğer siz yarı sahanıza kendinizi hapsedip baskıya boyun eğiyorsanız geçmiş olsun. Onur Kıvrak bile duvarını bir yere kadar örer yine de teslim olmaktan kurtulamazsınız.  Trabzonspor kazanması gereken bir maçta çok önemli 2 puan daha bırakarak zirvenin 8 puan gerisine düşmesine düştü ama umarım bulunduğu noktadan daha alta doğru inişe geçmez.

Şimdi gelelim asıl konumuza… Gazeteci kimliğimi bir kenara koyarak bir Trabzonspor taraftarı olarak dün akşamki Burak Yılmaz olayından büyük bir utanç duydum. Biz daha Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yaşanan rezillikleri konuşurken Burak Yılmaz’ın dışarı alınırken hem hocasına hem de taraftarına karşı yaptığı el kol hareketleri ve kullandığı cümleler herkes gibi benimde yüzümü kızarttı. Trabzonspor’un o şanlı formasını giyen, cebindeki son kuruşu ödeyerek maça gelen taraftarlarına karşı herkes sorumlu bir şekilde davranmak zorunda.

Ne yazık ki Burak Yılmaz sorumsuzca bir tavır sergileyerek haddini aşmıştır. Siz Ünal Karaman’ın Burak Yılmaz’ı dışarı alması doğru mu değil miydi? Tartışabilirsiniz. Ben işin o tarafında değilim. Ancak milyonlarca Trabzonspor’u temsilen o tribünde yerini alarak avazı çıktığı kadar bağıran taraftarlara el kol hareketi çekemezsiniz. Siz milyon Eurolar kazanarak sefasını sürerken onlar cefasını çekerek sizlerin yanında oluyor. Hiç unutmuyorum Trabzonspor’dan Cardozo gibi bir star geçtiğini. Unutmadık Paraguaylı yıldız futbolcunun son dakikada oyuna girerken bile nasıl profesyonellik örneğini ortaya koyduğunu, gıkını dahi çıkarmadığını. İşte bu isim hala Trabzonspor taraftarlarının gönlünde. Siz böyle kendinizi dev aynasında görürseniz o zamanda taraftarların gözünde yok hükmünde olursunuz…