Şehrimiz Trabzon yıllar boyu yerli yerinde bir proje ile hizmet alamazken alınan hizmetlerde gerçekleştirilen projelerde taraflı tarafsız her kesim tarafından eleştiri alırken yıllar böyle geçmiş.

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’a karşı yapılan eylem kamuoyunda ortak paydada buluşmayı öne çıkartırken bir gerçeği de gözler önüne sermiştir.

Trabzon insanı artık geçmişi sorgularken bir arada olmayı Trabzon adına yapılacak doğru işlere bir arada el kaldırmanın liyakat sistemine bağlılığın erdemini daha da iyi kavramış olacaktır ki Trabzon’daki muhalif tüm partiler TİSKİ Genel Müdürü’ne yapılmaya çalışılan saldırıyı anında kınamışlardır.

Yapılan davranışın partisini aramamışlardır.

Bu eylem partili partisiz tüm Trabzon’a yapılmış olarak kabul etmişlerdir.

DEĞİŞEN NEYDİ?
Değişen kantarda ayarları ile oynanan liyakat sistemini Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde tekrar eski ayarlarına döndürme mücadelesiydi.

Bu hamleler yıllar öncesinde yapılmış olsaydı üstü üstüne belediyelerin her biriminde hak edilmeden oturulan koltukların çokluğu her daim konuşulmazdı.

Hak etmeyeni oturduğu koltuktan alıp hizmet vermesi için performansının belediyeye katkı sunması için bir başka birime gönderilmesi fakire kaftan giydirilmesi kadar sevap olduğudur ki tüyü bitmemiş yetimin garibin askerin hakkı yenmesin dinimizde bunu emretmez mi?

ÖNCELERİ FARKLI MIYDI?
Seçimle gelen her belediye başkanının liyakat sistemi içerisinde kendi ekibini kurmasından daha doğal ne olabilir.

Bir daire başkanı mühendis, mimar, şehir planlayıcısı değilse imarın başında ne işi var.

Bir daire başkanı Trabzon’un tarihini bilmiyorsa tarihi eserden anlamıyorsa belediye adına tabiatı koruma kurulunun toplantısında ne işi var.

Her çalışan kendi kulvarında daha verimli olacağı gerçeği ortada iken çalışma ekibini değiştirmeden. İşleyişi değiştirmek olamayacağı gibi geçmişte bu gibi değişimlerle doludur.

Bir belediyede veya bir kamu kurumunda mesleği hukukçu değilken hukuk müşaviri izinde iken yetkisi yokken hukuk müşavirliğine vekalet etme yetkisi nasıl verilir.

İşte Murat Zorluoğlu ve de ekibi vatandaşın sahip olduklarını temel alarak onların bildikleri ile işe başlamışlardır. CHP’lisine, İYİ Partilisine, Saadet Partilisine, MHP’lisine bakmamışlardır.

Bir belediyede veya resmi bir kurumda ben iktidar partisinin üyesiyim diye görev yerim değişemez diye bir kural mı vardır?

Yerini değiştiren yetkiliye karşı bir duruş almayı hak saymaya kimin hakkı vardır?

Trabzon şehrinin bu tür olaylarla ülke gündeminde konuşulmasına sebep olmak kimin hakkıdır?

ARKA BAHÇEDE OTURANLAR
Bu şehirde siyasetle uğraşmayan bilgili donanımlı vasıflı yüzlerce insan var.

Her birini üzen kahreden konu ise donanımsız insanlar tarafından yönetildiklerini düşündükleri anlardır.

Böyle geldi böylemi gitsin.

İmkanlar ölçüsünde Trabzon’a bir şey yapılmasın mı?

Yanlış yapma fırsatı günde bin kez bulunur.

İyi yapmak, hizmetin en iyisini hayata geçirmek yılda bir kez bulunuyorsa.

Beş yıl Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiş Başkan Murat Zorluoğlu ve de ekibi olduğuna göre Trabzon’da yapılacak hizmetlere bakalım otuz yıldır içme suyu ihalesi yapılamadı kanayan yara idi.

Şimdi başlamak üzere.

Bir otogar ki çoğu ilçedeki otogarlar Trabzon’dakinden on kat daha iyi

Otogarın yapımı başlıyor.

Kale Park yıllardır atıl halde durur.

Olmayacak iş mi?

Savunma Bakanlığı’na bir arazi verilip o da halkın hizmetine meydan parkına partner olarak gündemde.

Bunun gibi pek çok proje gündemdeyken başkanlar giderlerken bu hizmetleri ceplerine koyup mu gidecekler?

Trabzon’da kalacak!

Bizler neyi arıyoruz? Yapılan hizmetleri kim yaparsa yapsın hangi parti mensubu olursa olsun hizmet yapamayan halkına daha yaşanır bir şehir bırakamıyorsa seçilemez oda gider. Başkanlar giderken işinde ehli olmayanlar neden gitmesin. Kim başarılı ise tabi ki o gelecek. Gelecek de arka bahçede oturanlar alçak yerde oturduklarından kendilerini dağ zannetmeseler.

Hizmet olacaksa bizsiz olmaz durumlarını pozisyonlarını öne çıkarma uğraşında olmasalar biliyoruz ki bir çığ düşmesin.

İlk sözleri biz kar tanesi değildik ki olacaktır.

AKP il teşkilatından bu konu hakkında yazılı açıklama gelmediğinden ne düşünürler bilemeyiz.

Sonuç olarak Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Zorluoğlu, “Açıkladığım her projeyi hayata geçirmek için buradayım. Hep birlikte şeffaflık içerisinde beraberce başaracağız bilinmesi gerekir ki ekibimle beraber küçük işleri bile titizlikle yapabilme sabrını gösteren bir ekibiz” diyor. 

Bizlere de izlemek düşer, yeter ki Trabzon hizmet alsın.