24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili seçimi sonuçlandı.

Seçimde Cumhur İttifakının Adayı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 52.58’lik oranla Cumhurbaşkanlığını kazandı.

Vatandaşlarımız yoğun katılım ile sandık başına giderek tercihini kullandı. Öncelikle sonuçların ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dilerim.

Trabzon’da seçim sonuçlarını irdeleyecek olursak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi seçiminde Cumhur İttifakı yüzde 69.81 ile ipi göğüslerken Millet İttifakına ise yüzde 28.97 oranında oy çıktı.

Trabzon Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsına yine güçlü bir destek verdi.

Ancak milletvekilliği seçiminde bu sefer AK Parti Trabzon’da hayal kırıklığı yaşadı.

1 Kasım’da kazanılan beşinci milletvekilliği kaybedildi.

Öyle ki seçimleri takip ederken bir ara dördüncü milletvekilliği de gelip gitti.

Trabzonluların gönlünde taht kuran, bağırlarına bastıkları, çok sevdikleri Milletvekili Salih Cora’nın vekilliği de tehlikeye düştü neredeyse.

AK Parti 1 Kasım seçimlerinde yüzde 66.53 oy oranı ile rekor kırarken 24 Haziran’da ise yüzde 55.14 oranında oy alabildi.

Aradaki fark bir hayli fazla. AK Parti’nin Trabzon’da oyları yüzde 11 oranında düştü.

Peki Trabzon’da Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Erdoğan’a yüzde 69.36 oranında oy çıkarken milletvekilliği seçiminde AK Parti’ye neden 55.14 oranında oy çıktı.

Bana göre Trabzon halkı, tıpkı 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi AK Parti Trabzon Teşkilatına bu seçimde de bir uyarı vermiş oldu.

Teşkilatların kendisine çeki düzen vermesi için sandığa giderek iradesini ortaya koydu.

Sebeplerine gelince seçimlerden önce sokakta vatandaşın sürekli konuştuğu şuydu; ‘AK Parti Trabzon’un milletvekilliği listesi içimize sinmedi. Kamuoyunda tartışılan birkaç isim nasıl listeye dahil edilebilir’ diye kızgınlığını dile getirdi.

Öyle ki bu düşünceye sahip olan sadece vatandaş değil, AK Parti’nin önde gelen isimleri de aynı düşünceye sahipti.

Bu arada AK Parti Trabzon Milletvekili adaylarının hakkını kimse yiyemez.

Trabzon’da siyasi partilerin milletvekili adayları göz önüne alındığında AK Partili milletvekili adayları en iyi şekilde saha çalışmalarını gerçekleştirdi.

Trabzon’un tüm ilçelerini hemen hemen her mahallesini arşınladılar. Ancak millet açıkça şunu söylüyor “Bizim karşımıza sizin istediğiniz adayı değil, bizim istediğimiz vekil adayını çıkarın, kamuoyunda tartışılmayan, halka yakın vekil adaylarını istiyoruz” diyor.

Bunu da bu seçimde bir kez daha görmüş olduk. Trabzon, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sevgisini bir kez daha ortaya koyarken milletvekilliği seçiminde ise Genel Merkez’e ve AK Parti Trabzon Teşkilatına bir kez daha sandık vasıtasıyla uyarıda bulundu.

Seçilen AK Parti Trabzon Milletvekili adaylarına bu saatten sonra çok önemli görevler düşüyor.

Artık halkla çok daha fazla iç içe olmaları gerekiyor. Vatandaşlara samimi ve içten şekilde yaklaşmaları gerekiyor. Sürekli aynı projeleri değil de yeni projeler ile vatandaşların karşısına çıkmaları gerekiyor. Vatandaşlar artık sözden çok vekillerden icraat bekliyor.

Vatandaş, yarım kalan projelerin Ankara’da tüm vekillerin gerekli baskı oluşturmasıyla birlikte ivedilikle hayata geçirilmesini istiyor. Güney Çevre Yolu ve Hafif Raylı Sistem aciliyet gerektiren projelerden sadece bir kaçı…

Bu önümüzdeki süreçte AK Partili milletvekilleri üstün bir performans ortaya koymaları gerekiyor. Aksi takdirde bir sonraki bu seçimde düşen oylar, daha da aşağıya düşebilir.

Şu kesin ki AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve tüm teşkilatı gerekli araştırmaları, çalışmaları yapacaktır.

Oyların düşüş nedenlerini araştırıp kendilerini sorgulayacaklardır.

Bu arada AK Parti Trabzon beşinci sıra milletvekili adayı Sayın Vehbi Koç seçilemese de Trabzon’un sevgisini, saygısını, sempatisini kazanmış oldu.

Kimi görsek kimle konuşsak Vehbi Koç’un namını duyuyoruz. Sayın Koç da seçilemese bile tıpkı Milletvekili Salih Cora gibi gönüllerdeki yerini çoktan aldı bile.