Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, geçtiğimiz Cumartesi günü Trabzon’a ayak basarak vatandaşlarla buluştu.

Sayın Zorluoğlu, açıkçası vatandaş kanadında sıcak bir ilgiyle karşılandı diyebiliriz.

Ancak Trabzon Havalimanı’nda yine bazı kişilerin, Zorluoğlu’na yanaşabilmek ve yaranabilmek için kırk takla attıklarını da gördük.

Öyle ya da böyle Sayın Zorluoğlu’nun AK Parti Trabzon’da olumlu bir hava estirdiğini söylemek mümkün.

Ancak şunu söylemeden edemeyeceğim; daha seçim yapılmamışken aylar varken sanki Zorluoğlu belediye başkanı seçilmiş gibi bir hava hakim.

Daha seçim yapılmadı, kimse de belediye başkanı seçilmedi; sandıkta ne olacağı hiç belli olmaz. Hele yerel seçimlerde hiç belli olmaz.

Vatandaş, hala bekleyişte. Diğer partilerin adaylarını bekliyor.

Ölçüp tartacak ona göre karar verecek.

Bu yüzden dereyi görmeden paçaları şimdiden sıvamanın AK Parti adına büyük bir hata olacağına inananlardanım.

Ayrıca Trabzon’da her ne kadar Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan sevgisi hakim olsa da bu yerel seçimin çok farklı geçeceğini düşünüyorum.

Şöyle ki vatandaşın beklentisi büyük; hem merkezde hem de ilçelerde.

Çözülemeyen sorunlar var; başta trafik sorunu, kaldırımların açık otoparka dönüşmesi, yıllardır söz verilmesine rağmen bir türlü yapımına başlanamayan Hafif Raylı Sistem Projesi, istihdam alanlarının kısıtlı olması, bazı ilçelerin yol ve su sorunu olması, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinin bir türlü bitirilememesi, Kanuni Bulvarı kamulaştırma ve ödenek sıkıntılarından dolayı tamamlanamamasından ötürü bir türlü Güney Çevre Yoluna başlanılamaması, sosyal donatı alanlarının kısıtlı olması gibi sorunlar ve bekleyen projeler var. Ayrıca vatandaşın yüzünü güldürecek, nefes almasını sağlayacak ve turizme katkı verecek olan Disneyland Projesi ve daha niceleri var.

Yani vatandaş, bu seçimde beklentilerine karşılık bulmak istiyor; kangren haline gelen sorunların çözüme kavuşturulmasını istiyor.

Onun için Sayın Zorluoğlu’nun sıcakkanlılığının yanı sıra Trabzon’un beklentilerine karşılık verebilme adına vatandaşı ikna etmesi gerekiyor.

Aksi takdirde bu yerel seçimde Zorluoğlu’nun halkı kucaklamasına ve sıcakkanlılığına rağmen vatandaşların beklentilerine cevap verilemediği takdirde AK Parti’nin Trabzon’da işi bir hayli zor olabilir.