Muhterem okuyucularımız; ben deniz imkân buldukça sizlerin dileklerinizi ilgili mercilere ulaştırmaya çalışacağız. Haftada bir kez de olsa Sonnokta Gazetesi tecrübeli ve işinin ehli kadrosu ile bundan böyle sizlerin sesi olacaktır. Tüm dilek ve şikâyetlerinizi gerek E-Mail gerekse Facebook adresime yazıp dileklerinizi duyurabilirsiniz.

Öncelikle Yomra’dan Gümrükçüoğlu’na bir ileti! Arkadaşımız “F.E.”  Anladığım kadarı ile Yomra Namık Kemal Mahallesi’nde oturuyor. Diyor ki; “Aras Hocam, Trabzon BŞB başkanı O.Fevzi Gümrükçüoğlu bu mahallenin adamı, mahalleye anayoldan ayrılan yolun girişinde konulan ızgaralar arabalarımızı harap etti. Bu ızgaraya nerede ise kamyon düşer” diyor. Devamla, acaba sayın başkanın hiç mi dikkatini çekmedi. Buraya bir tamirat düşünmez mi bunaldık” diyor. Sn. Başkanlarımıza olan şikâyetler devam ediyor.

Hazır onun başlığını atmışken devam edelim. 

‘Şehir kaldırımları berbat’ diyor okurumuz “F.Ö” diyor ki; Abi, bizim belediyemiz çarşıdaki şu kaldırımlara hiç mi bakmaz. BŞB başkanımız veya Ortahisar B.Bşk. yolda hiç mi yürümezler. Kaldırımların hali berbat. Ayrıca park eden otolardan yürümeye imkân bulamıyoruz.

Dikkatinize ne olur.

‘Trabzon-Yomra arası belediye otobüsleri’nin kalitesi felaket. Yırtık, pırtık, harabe üstelik pis. Klimaları çalışmaz Trabzon’dan Yomra’ya gidene kadar insanlar boğuluyor. Duyuramaz mısınız diyor “Z.B” okurumuz.

Botanik parkı; ‘M.Ö’ adlı arkadaşımız da; Botanik Parkı açıldı, iyi güzel sağolsunlar iyi bir hizmet. Ama derler ya Türkler tesisat yapar sonra altyapı için yıkar. Bizler oraya dolduk fakat gelin görün ki oto park yerleri yetersiz. Millet yer için birbiri ile kavga ediyor.  

Evet sn. başkanım bilginize.

Kaşüstü Plajı halkı soyuyor(muş);  Zannederim bu plajın işletmesinden Yomra Belediyesi sorumlu. “S.S” adlı okurumuz yazıyor. Burayı işletenler kim ise insanlardan su ve meşrubat için fahiş ücretler talep ediyorlar. Bir giden pişman. Hele giriş ve şezlong gibi ödentiler keyfi, kuralsız halk şikâyetçi ödenen paralara da karşılığında fiş verilmiyor. ‘Biz götürüyüz’ deyip insanları tersliyorlarmış. Böyle rezillik mi olur.

Yomra Belediyesi’ne duyurulur.

Karayolları 10. Bölge Teşkilatı’na şikâyet; Bu mıntıkada oturan okurumuz “M.Ç.” diyor ki; “Karayolları Akyazı mevkiinde halkın arazilerinin üzerine adeta çökmüş. İstimlak adı altında İşgal etmiş insanların paralarını ödemiyorlar. Bizleri mahkemelerde süründürüp duruyorlar. Devlet görüntüsüne yakışıyor mu? Vatandaşın hakkını alması için yıllarca mahkemelerde mi sürünmemiz gerekiyor.” 

Sayın Karayolları 10. Bölge müdürümüze iletilir.

Boztepe yolu işgal ediliyormuş; Bir başka okurumuz ‘A.P’nin şikâyeti de Kemik Hastahanesi’ne giden yolun virajında çalışan kahvehane veya oyun yerine gelenler arabalarını babalarının yeri imiş gibi işletmenin önüne veya yanına park edip ‘Gel keyfim gel’ muhabeten oyun oynuyor. Oradan geçen arabalar da adeta çarpışmamak için gayret sarf ediyor. Belediyemiz bu işletmeyi ikaz etmez mi? Acaba Emniyet müdürlüğü trafik ekipleri hiç mi bakmaz. İşletme sahibi pişkin ve işine geliyor. Adamlar doğru külhanbeyi. Bir şey desen bıçak satır saldırıyorlar. En önemli ve kritik viraj.