Öncelikle yeni başkan Murat Zorluoğlu’na hayırlı olsun dileklerimizi iletiriz. Sonra da Trabzon Belediyesi’nden  halkın beklentilerini şöyle athi de ola sıralamak isteriz. Ne konuda? İdari konularda, kadro konularında, faaliyetlerde, belediye personel islahatlarında, yeni yapılanma ve yeni bir yüz bekleniyor başkan Zorluoğlu’ndan. Oralara çökmüş adı maaş listelerinde var fakat belediyenin binasını dahi ziyaret etmeyen kelepirciler. Masalarında oturup bilgisayar başında internette gezinip etrafta, “Bu da bir iş yapıyor sansınlar” tarzında memurlar, viraneye dönmüş yollar. Mezarlıklarımızı sarmaşıklar işgal etmiş halleri Şana’da dört yıldır bitmeyen hastane yolu. Çukurçayır’da yapılmasına izin verilen otoparksız 12 katlı apartmanlar. Meydan’da ki trafik keşmekeşliği. Dükanların önünde üzerleri açık halka satılan pis, kirli yiyecek stantları. Bunlar hep yeni başkanı bekleyen şimdilik ilk anda yapılması acil konular. Ağaçları kesilip, beton haline gelen bir Trabzon merkezi. Fatih Parkı’nda da her an ağaçların imhası ve beklenen betonlaşma yapıları. Uzunsokak’ın disiplinsiz hali. Kaldırımların beyzadelere flaşörleri ile peşkeş çekilip otopark halinde işgali. Lokantaların masa işgali meydanın ekşi yemek kokuları terörü, meydan parkından masaların işgali. Kıyı ve kumsallarımızın Trabzonlu’dan koparılmış olması. Okul önlerinin eşkıya satıcılarca, zampara çocuk istismarcılarının işgali. Bunlar hep bizleri üzen sıkıntılar.
Artık, “İmdaat diye bağıran otobüs terminalimiz.” Pislik içinde, bakımsız ve de yetersiz. Yer ve konum itibarı ile de artık müflis bir peyzaj konumu insanları rahatsız ediyor. Meydan civarında ki başı boş, yersiz, işgalci ve çirkin konumda olan minibüs durakları.
Gelelim dostumuz A. Metin Genç’e. Nüfusu 35.000’i aşmış fakat yolları köy yollarından beter bir “Çukurçayır” yerleşim alanı. Aklımda iken Trabzon BŞB Başkanlığı ile Ortahisar arasındaki tenakuzun da kalkmış olması beklentilerimiz var. İki başkanın toslaşmasını tozunu, sıkıntısını hep biz halk kitlesi çektik. Bakın peşinen söyleyelim. Ben deniz de Çukurçayırzedelerdenim. Sevgi, sempati başka iş ve görev başka. Karakolsuz, yetersiz sağlık ocağı olmayan devasa bir belde. Defalarca rica ettik eski belediye binası karakol ve yataklı sağlık ocağı olarak çok müsait halk ta yalvar yakar ama gitti birileri orayı rant kapısı hiçbir gereği olmayan güya çocuk yurdu yaptı. Yalandan da MEB tabelası ile gerek gizlendi. Anlayın artık. Bu millet yandaş ve tanış ikramlarından bezdi seçim sonrası sarı kartların görülmesi gerekir. Yoksa peşi kırmızı karttır  bir dost ta, “Demedi demeyin” sonra. Yeni BŞB Başkanımız Murat Zorluoğlu’nu ve A. Metin Genç’i zor işler bekliyor artık.
Belediye hizmetlerini arada sırada ister istemez kızsanız da, darılsanız da yoklayacağız, iğneleyeceğiz, zorlayacağız. Siz de görevinizi yapacaksınız biz de. Bakın nerede ise, “Deniz bitiyor kumsal gözüktü.” Şimdilik her ikinize de Allah kolaylık versin diyelim.