3 ay bir zaman dünyada olduğu gibi ülkemizde de krona virüsü sosyal ve ekonomik yönden bütün günlük aktiviteler tamamen durmuş bir vaziyet almıştır.

Ülkemizde alınan sıkı tedbirler, bunların içinde tabii ki sokağa çıkma kısıtlaması dahil tam olmasa da toplu ölümleri Allah’ın izniyle bir yerde durdurulmuştur.

Kovid-19 virüsünden artık çok bahsetmeyeceğim. Herkes tarafından çok tehlikeli bir virüs olduğu bilinmektedir. Tıp çalışanlarımız ülkemizde takdire şayan canları pahasına tabir-i caiz ise olayların üzerine giderek kayıpları belli bir seviyede yine Allah'ın izniyle tutmuş durumdayız ülke olarak.

Gönül isterdi ki ülkemizde bir tek can kaybı olmadan bu beladan kurtulalım. Ama bilim adamlarının anlattıklarına bakıldığında bu imkansız.

Ölenlere Allah'tan rahmet diler, şuanda hastanelerde yatan tüm hastalara en tez zamanda şifalar dilerim.

Göründüğü kadarıyla, biraz olsun normale dönmek üzereyiz. Tam değil tabii. Tedbirlere öyle görülüyor ki daha uzun bir zaman ülke olarak devam edeceğiz. Yani; maske takmak, sosyal mesafeye dikkat (temizliğe) hijyeni elden bırakmamak.

Bu uyarılar bizim menfaatimiz doğrultusunda bilim kurulu tarafından bizlere sosyal medya aracılığı ile devamlı salık verilmektedir.

İş yerleri birer birer açılıp faaliyetlerine başladılar.

Ama bakıyoruz, insanlar tedbir yönünden çok lakayt davranmaktadırlar.

Bu lakaytlık korkarız başa döndürür bizi.

Çünkü; dünya devletlerinde örneklerini görmekteyiz.

Sportif faaliyetlere sıra gelince, bir hassa yakın temas sporları, eskisi gibi davranılırsa virüsü kapmak ve yaymak içten değil.

Boksta sparik dediğimiz maç provasında tamamen sporcular göğüs göğse gelmektedirler.

Diğer sporlar da futbol dahil tehlike her an karşımıza çıkabilir.

Bilhassa özel spor salonları, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün salonlarına çalışanların İl Müdürlüğü tarafından ekip oluşturup onları devamlı uyarmaları kaçınılmazdır.

Bilindiği gibi kovid-19 virüsü kişi aldığında önemine binaen vurgulamam gerekirse hastalık çok ağır seyretmektedir.

Bu virüsün üstesinden gelebilmek için biz vatandaşlar tedbirleri uygulamakta azami gayret ve çok hassas davranmak zorundayız.

Tedbir bizden, takdir Allah'ındır.

Bu böyle biline.