Bak sen şu işe.

Hem adalet hem de kalkınma.

Üstelik Türkiye gibi bir ülkede!

İnanılır gibi değil.

Ülkemiz öyle bir bataklığın içine düştü ki, anlaşılması mümkün değil. Yaşamda birçok zorluklar vardır. Devlet olmakta böyle bir şey! Dünya ne olduğu bilinmeyen bir virüsün istilasında zor günler geçiriyor. Doğal olarak ülkemiz de bu istilanın çarklarına girmiş durumda. Evde kal anonsları işe yaramayınca atmışlık delikanlılara sokaklara çıkmayın demeye başladılar. Baktılar ki can kayıpları artarken yirmi yaş altına da yasak geldi.

Peki, şimdi hep beraber sesli olarak düşünelim. Yirmi ve atmış yaş arasındaki olanların hepsi çalışan kişiler miydi? Aylak aylak gezen bu kişilere neden yasak gelmiyor? Tabii aynanın diğer yüzü çok önemliydi. Gündelik olarak evine ekmek götürmeye çalışan vatandaşların sorunlarına eğilemeyen devletin zaaflığını gördük.

Özellikle tüm yetkililerin vatandaşlarımızın aklındaki sorulara yanıt vermeleri zorunluluğu vardır. Aylar öncesinden dünyada görülen korona virüs salgını devam ederken umreye gönderilen hacıların sağlık güvenliğini neden almadınız? Cumhuriyet tarihinde ilk defa polis teşkilatının hacı kovalamaca yaşaması hangi akla mantığa ve adalete sığıyor? Sosyal devletin çöktüğü ülkemizde devlet vatandaşın hizmetinde olması şartı varken halktan yardım toplaması tüm kurumların yozlaştığını ve çöktüğünü göstermektedir.

Eksiklikleri ve yanlışlıkları yapıcı dille söyleyenlere, eleştiri mantığı ile bakan yetkililer her defasında ayrımcılığı gütmüşlerdir. Yandaş basının bazı köşe yazarları ar damarı çatlarcasına çok daha ileri giderek, bu mikrobun muhalefetin ürünüdür ifadelerini aratmayan yazılarında kusmaktadırlar.

Ancak, bizleri gururlandıran ve saygınlıklarını katlayan tüm sağlık çalışanlarımızı gönülden kutlarken onların çalışma şartlarını iyileştiremeyen devlet yönetimine de elbette bir sözümüz olsa gerek. Yıllarca emekçilerin ve emeklilerin sorunlarını vurun abalıya diye işliyordum. Şimdi her ne kadar ihale atmışlık delikanlılara çıksa da galiba doktorlarımız için vurun abalıya diyebiliyoruz!