Geçtiğimiz hafta Aras 12 Mart’a şanssız yenilen ve Çayeli maçına galibiyet parolasıyla Yalıspor, ilk 30 dakika yakaladıkları birçok ataklardan faydalanamadı. 26. dakikada Hüsnü’nün yerine Yusuf’un girmesiyle daha baskılı olan ve tek kale top oynayan Bordo-Mavi-Beyazlılar, istediği golü bir türlü bulamadı. İlk yarıda özellikle Yalıspor’da canla başla savaşan Alişen, Hakan ve Mesut’un oyunu ile ilk yarıda ön plana çıkan isimler oldu.
İkinci yarıda temsilcimiz tempolu başlasa da Çayelispor maç başından beri yaptığı kontra atakların meyvesini 54. dakikada aldı ve 1-0 öne geçti. Özellikle yedikleri golden sonra Mesut’un ekstra çabasıyla birçok fırsat yakalayan Yalıspor, 57. dakikada penaltı vuruşundan Alişen ile faydalanamayarak penaltı fobisini devam ettirdi. 
Son 20 dakikaya girilirken Yalıspor, 82. dakikada golü Yunus ile bularak beraberliği sağladı. Taraftarın da olağanüstü desteğiyle iyice Çayeli kalesini abluka altına alan Yalı’da herkesi yıkan gol 90. dakikada yine kontrataktan geldi ve Çayeli galip ayrıldı.
Mücadelenin hakem triosuna değinirsek 90 dakika boyunca iyi bir maç yönettiğini düşünüyorum. Maçı özeti ise Yalıspor’un tek kale oynadığı karşılaşmada mağlup oldu. Taraftarlar haklı olarak bu oyunun ardından galibiyet bekliyorlardı ancak olmadı.