Kâinatın evrensel boyutunu tahmin dahi edemeyen insanoğlu, varoluştan itibaren yaşam mücadelesine odaklanmıştır daima.

Süregelen yaşam biçiminde, önde olma ve güç hissiyatı daima genlere işlenmişçesine ortama sahip olmuştur.

Ve gelinen noktada, yaşam biçiminde önde olma mantığı her geçen gün ülkeleri oluşturan insanlar tarafından kamçılanmış, uygun ortam oluştuğunda ise elde ettikleri güç ile, diğerinin yok olması için oluşum içine dahil olunmuştur. Gelinen noktada bugün, tüm dünyayı esir almış görünmeyen bir düşman tarafından ipotek altına alınmıştır herkes.

Teknolojinin gelişmesi ile gen oluşumu yapanlar, virüsü de inşa etmişlerdir. Bu kesin olarak laboratuvarlarda oluşturulan (düşman), bir diğerine intikali sağlanmamış olsa dâhi, önü alınamayacak hızma gelişerek hemen herkesin kâbusu durumuna sahip olmuş bulunmaktadır.

Artık, savaşlarda kullanılan en modern silahları bile teslim alan bir başka, toplumsal bilinci yok edecek silahlar maalesef devreye girmiş bulunmaktadır.

Her daim, en başta söylenen bir söz vardır, “her şeyin başı sağlık” ifadesi, artık en temel bakış açısına dahil etmemiz gereken bir kural olması gerekiyor bundan böyle. Dünyadaki bu acımasızlık sürüp giderken, sağlığımıza daha çok önem vermeliyiz. Bu konudaki tüm uyarılara harfiyen uyarak, salgının en aza indirilmesi için çaba göstermeliyiz. Gelecek ne gösterir bilemeyiz ancak bilmemiz gerekeni bugün idrak edersek yarına azda olsa bir umut oluşur.

Sağlık dileklerimle.