Türkiye terör batağını kendi ithal etmedi. Yıllardır Türkiye etrafında yaratılan huzursuz ortamının sonucudur bugünkü manzara...

1950'li yıllarda Türkiye, Irak, Iran ve Pakistan "Bağdat Paktı"nda birlik olup Sovyet Rusya'nın sıcak denizlere açılmasına set çektiler. Tabii ki, böyle bir pakt ABD'nin görüşü ile gerçekleşti. O tarihlerde komşularımız Iran ve Irak'la çok yoğun ve de samimi ilişkiler içindeydik.

Suriye'nin Baas Yönetimi Sovyetlerle ilişkili... Askeri yardım alıyor. Rusya'nın bugünkü Lazkiye üssü o tarihlerden kalma...

Bulgaristan "Demirperde ülkesi" olduğu için ilişkimiz yok. Ancak zaman-zaman Bulgaristan yönetiminin ülkedeki Türk'leri göçe zorlaması iki ülke arasında gerginlik yaratıyor.

Yunanistan her zamanki huysuz komşu... Kıbrıs üzerine kurulu ilhak sevdasının (Megola Idea) gerçekleşmesi için huzursuzluk yaratıyor,  iki ülke arasında zaman-zaman gerginlik yaşanıyor o tarihlerde.

***

Irak'ta 1950'li yıllardaki sıcak/samimi ilişkilerin önü nasıl kesildi? Kral II. Faysal'ın Türkiye'ye olan ilgisi niçin çekilemedi, hoş görülmedi? 14 Temmuz 1958'deki Irak ihtilali ülkeyi nereye taşıdı? Buna hangi ülkeler görünmez şekilde el altından rehberlik yaptı? Türkiye-Irak ilişkileri nasıl ve niçin soğudu?   Saddam'ı komşusu İran'a kim savaş açtırdı? Ortada paylaşılmayacak/anlaşılamayacak ne vardı?

Irak'ta Saddam'ın nükleer silah sahibi olduğu yalanını kimler dünya kamuoyuna yutturdu?

Bu ülkede yaratılan huzursuzlukla Irak Kürtlerini kimler yerlerinden-yurtlarından etti? Türkiye ile Irak arasındaki sınırı geçen Kürt mültecileri korumaya alan, barındıran Türkiye'nin  terör odakları Kandil,  Harkuk ve diğer şer yuvalarını ortadan kaldırılma istemine kim itiraz etti?

Soru... Soru... Soru...

Bugün içinde bulunduğumuz durum/manzara hakkında daha binlerce soru gelebilir aklınıza. Ama bunlar çözüm değil elbet.

Bilmemiz gereken bu manzara kimin eseri?

Ortadoğu'nun  petrol zenginliği karşısında gözleri karmaşan Batılı sömürgeciler kanlı Irak ihtilalinden sonra boş durmadılar. Zamana yaydıkları planlarını bugüne taşıyarak Ortadoğu'nun kan gölüne dönüşmesini sağladılar.

Müslümanı müslümana kırdırma komplosunu uygulamaya koyup taşeron terör örgütleri elemanlarını bu dine mensup şaşkınlardan seçen, onları arkalayan/destekleyen kim/ler?

Şöyle geçmişe sağlıklı bir bakış yapalım: Ortadoğu'da huzursuzluğu yaratan, burayı savaş ortamına dönüştüren bu coğrafyanın halkları mı, yoksa Batı'nın doyum bilmezliği mi?

Bir de şimdi terör örgütlerinin İslamdan kaynaklandığını ileri sürüyorlar ki, sinirlerim/tansiyonum yükseliyor.

Batı söylesin: Ortadoğu'da bataklığı kim yarattı?