2017-2018 Futbol Dönemi Deplasmanlı TFF 1. Ligi’nin ilk yarısını 3. sırada tamamlayan Çaykur Rizespor’un ikinci yarının ilk maçında Ege’de Manisaspor’u 3-0 yenerken, yeni Atmacaların başta Vedat Muriqi, Galip Güzel ve Koray Altınay’ın bu maçta takımlarına büyük bir katkı sağladıkları görüldü.

Zira ilk yarısı 0-0 berabere sona eren Manisa’daki bu maçın golleri ise son 15 dakikada geldi ve Çaykur Rizespor, Rize’ye 3 altın puanla dönerek ilk 2 sıra iddiasını da sürdürmüş oldu.

Yeşil-Mavililerin gollerine yeni transferlerden Vedat Muriqi ve Paraguaylı yıldız Samudio’nun imzası vardı.

Ev sahibi Manisaspor’un çok zor günler geçirdiğini, adeta kepenk kapattığını da unutmamak gerek diye de düşünüyorum.

Ligin ilk yarısının son maçında deplasmanda Gazişehirspor’u 2-1 yenen ve yeni yıla da 3-0’lık Manisaspor galibiyetiyle başlayan İbrahim Üzülmez ve öğrencilerini tek tek tebrik ediyor, 19’uncu haftada konuk edecekleri Adana Demirspor lig maçında da şimdiden başarılar diliyorum.

Bu arada Ziraat Türkiye Kupası’nda Süper Lig’in lideri Başakşehirspor’u eleyerek çeyrek finalde Fenerbahçe ile eşleşen Giresunspor’un uzatma dakikalarında Boluspor’a kendi evinde 2-0 yenilerek zirveden uzaklaşması haftanın en sürpriz skoru oldu. İnşallah Yeşil-Beyazlılar, Teknik Direktörleri Metin Diyadin ile arzu edilen hedeflerine ulaşır.

Diğer komşumuz Trabzonspor’un kupa maçından sonra lig maçında da Atiker Konyaspor’a takılmasına bir hayli üzüldüğümü ifade etmek isterim.

Bu arada Çaykur Rizespor’un Başkanı Hasan Kemal Yardımcı’nın duayen başdanışmanı ve gazeteci İsmet Köşezadegil’in her maç için söylediği söz olan ‘3 gol 3 puan’ bu maçta gerçekleşmesinden dolayı ünlü eğitimci Orhan Yazıcılar’ın minicik torunu Şakir’in ne kadar sevindiğini tahmin etmek şimdi daha kolay oldu.

Hadi uşaklar, şu minik Şakir’i sevindirmeye devam edin artık…