Savunmanın, sezon başından beri süre giden topun ve rakibin bulunduğu yere göre yerleşme “pozisyon alma” becerisindeki yetersizliği bu kez yine karşımıza çıktı. 45+2 ‘de yenilen gol öncesi gelişen benzer pozisyonlar golün geleceğinin habercisi oldu.

Ama, Çalımbay bu haberi alamadı !

Aybaba, Trabzonspor’un hücum organizasyonu planlarının nasıl olduğunu; Abdülkadir ve Olcay’ın içeri yapacağı topsuz koşular ya da bu alanlara top ile girişler  ve  Burak Yılmaz’ı savunma arkasında buluşturulacak toplar olduğunu çözmüş ve önlemlerini de almıştı.

Aybaba’nın oyun planının bir bölümü de Emre Kılıç ile Trabzonspor’un sağ kanatından hücum organizasyonlarını gerçekleştirebilmekti.Ancak,Kamil Ahmet Çörekci’ni başarılı oyunu Emre Kılıç’ı kanat değiştirmek zorunda bırakınca bu kanatta hücum planlamasını Bifouma ile yeniden uygulamaya koydu.

Böyle bir planlamaya rağmen,  Burak Yılmaz-Yusuf Yazıcı uyumu ile 16 ve 20 .dakikalarda yakalanan iki pozisyon oluştu ancak, sonuç alınamadı.

Bu pozisyonların gol ile sonuçlanmamasını son top ile buluşan Yusuf Yazıcı ve Novak’ın  golcü olmayan futbol kişilikleri ile açıklamak mümkün.

Bu nedenle, sezon başından beri gol seçeneklerinin artıracak birden fazla oyuncunun oyun alanında olması gerektiğini savumdum.

Bir önceki hafta takımı galibiyete taşıyan gollerden birini yapan oyuncuyu “Hugo Rodallega” kenarda tutarsan gol şansının azaltırsın.

Kalan 4 maçlık dönemin  artık yeni sezonun planlaması olarak değerlendirilmesi uygu ve yerinde bir karar olacaktır.Bu amaçla futbolcu planlaması yeni yönetimim şimdiden öncelikleri arasında olması gereken bir konu olacaktır.