Tüm Türkiye, beş ay sonra yerelde kendilerini yönetecek olan idare ve başlarını seçecek. Ey halk, önce seçip, sonra da saç baş yolmak yok.

Biliyorum yine siyasi partiler iktidarından muhalefetine varana kadar hepsi halka “Al da bunu seç” kavlince milleti adeta koyun yerine koymaya çalışacak. Oysa ki demokrasinin gerçek anlamında “Halkın inisiyatifi vardır” var da halkı pek fazla sallayan olmuyor. Seçilmesi istenilen belde veya belediye başkan adaylarını ve ekiplerini aday göstermeden önce bizim siyasi partilerimiz bir yoklama yapsa halkı veya sempatizanlarını adam yerine koyup, bir anket ortaya koysa nasıl olur?

“Başkanımız(!) böyle buyurdu(!)” ifadesi bana yıllar önce okuduğum FRİEDRİCH NİETZSCH’in yazdığı  “BÖYLE BUYURDU ZERDÜŞT”  adlı kitabı hatırlattı. “Bey’imiz(!) böyle buyurdu(!)”. Bakın genel seçimlerden önce bendeniz yazdığım makalelerde de aynı temayı işledim. Mesela, bizim iktidar partisi tarafına; “Etmeyin gitmeyin şu şu işleri yapmayın” dedik, AKP il yönetimine dahil acizane ikazımızı yaptık, sakalımız yok sözümüz geçmedi. Sonuç ne oldu Trabzon’da AKP yüzde on kayba uğradı. Niye? “Muhammed Balta sevilmiyor “ diye biz dedik biz duyduk. AKP il başkanı Haydar Revi yukarıdan gelen talimatları harfiyen ve itirazsız hatta hiçbir fikir beyan etmeden “Olur paşam” demesi ile sevilen ve saygılı bir başkan olma sıfatını terk edemedi. Sonuç ortada %10 fire.  Şimdi tekrar ediyorum. AKP seçime tek başına kendi göstereceği adayla girer de, aday işinde yine il başkanlığı kimseyi ve de halkı sallamadan yukarılara “Olur Paşam” derse bu sefer AKP Trabzon’da hezimet yaşar ne benzer %10 a. Fakat,  MHP ile omuz omuza konsensüs içinde bir yerel seçim yaparsa ona bir diyeceğim yok. Bunları yazın bir kenara. AKP’nin Trabzon Büyükşehir Belediye başkan adayı iyi seçilmeli. İyi sorgulanmalı, tekrar O. F. Gümrükçü ile devam mı,  yoksa yeni bir yüz sevilen, sayılan bir yüz  ile mi? Ha yanlış anlaşılmasın O. F. Gümrükçüoğlu olsun, olmasın meselesi bana kalmamış. Sadece il yönetimi etrafa kulak kabartsın. Yıprandı mı yoksa halkın sempatisi berdevam mı? Eğer (MHP+AKP) olacak ise buranın da temayülü ve analizi iyi yapılmalı. Hakeza  Ortahisar Belediyesi için de söylüyorum. A.M. Genç  Sn. Erdoğan’ın prensi olabilir, fakat halkın bu isimde ne denli sempatisi ve oluru var? “Ona itibar edin” derim. “Ben beğendim oldu” olmasın. Bakın Ortahisar Belediyesi başkanlığı için eğer seçim ittifakı yapılacak ise MHP’nin de elinde eski il başkanı Nihat Birinci gibi bir koz var. Trabzon’da MHP, MHP’de Nihat Birinci ismi asla göz ardı edilemez. MHP’nin varsa böyle bir isteği “Yok demek ortamı görememektir”.  Ha, A.M. Genç ne olacak? Derseniz, onu da siz düşünün. Yok, eğer herkes kendi göbeğini kesecek diye yola çıkar da AKP İl Başkanlığı yine genel seçimlerde yaptığı hataları tekrarlar ise CHP’nin bu esnada “Malı götürmesi” sizi hiç şaşırtmasın.  Zira bunun örnekleri bidayette yaşanmıştır. Demedi demeyin.