Antalyaspor’u deplasmanda  2-1 mağlup eden Trabzonspor   Avrupa umudunu sürdürmesini sağlayan önemli bir üç puanın yanı sıra, şu zor dönemde bankalara gidecek de olsa 2.2 milyon TL’lik bir performans primine hak kazandı.

Ancak bence asıl kazancı kaleci Uğurcan oldu.

Yetenekli olduğu bilinen bu genç bu maça kadar A takımda bulduğu şansları kapasitesi oranında değerlendiremeyerek   kafalarda soru işaretleri yaratmıştı.

Ancak dün akşam hem kurtardığı goller hem de kaledeki güven veren duruşuyla  rüştünü kesin olarak ispat etti.

Şımarmadan, ‘Ben artık oldum’  demeden ve sorumluluğunun daha da arttığını düşünerek her zamankinden  daha çok  çalışırsa Bordo-Mavili kaleyi 10 yıl kimseye bırakmaz..

**

Bu da demek oluyor ki, şans verirsen ve makul bir süre zaman  tanırsan, sende herkesi imrendirecek bir cevher potansiyeli var.

Elalemin 10 yabancıyla sahaya çıktığı günümüzde, Trabzonspor ‘un Abdülkadir Ömür, , Yusuf Yazıcı ve  Uğurcan Çakır gibi gençleri Türk futbol gündeminde  manşet oluyorsa, bu kaynağı  saçma sapan transferlerle köreltenlerin de vebali büyüktür..

***

İş bilmezlerin ya da  işi çok iyi bilenlerin! İcraatları sadece Trabzonspor’u iflas noktasına getirmekle kalmadı, bu tür gençlerin de  ‘ Ben de Trabzonspor’da oynarım “ hayallerini  yok etti uzun yıllar..

Her şeyde, her yerde yeni modası var ya..

Umalım yeni yönetimin yeni Trabzonspor’u da bu umutları yeniden yeşerten icraatları yer versin.

Öyle de olacak gibi..