Trabzon’un en büyük üçüncü ilçesi olan Araklı’da bazı vatandaşlar ilçede yapılan ve yapılamayan yatırımları değerlendiriyor.

Kimileri memnun kimileri ise memnun değil. Bazıları Araklı’ya çok fazla bir şey yapılmadığını söylüyor.  Hani her zaman diyoruz ya hakkaniyetli olmak gerekir diye.

İşte bu yüzden diyoruz ki ‘Yiğidi öldür ama hakkını ver’ diye. Yapılan hataların, eksikliklerin karşısında hep birlikte duralım, eleştirelim ama güzel işleri de görelim.

‘Araklı’da çok fazla bir yatırım yapılmadı’ demek bana göre biraz haksızlık oluyor.

Güzel çalışmalara imza atıldığı gibi yapılamayanlar, eksik kalan işlerde vardır. Önce yapılan yatırımları hatırlatmak isteriz.

Hatırlayalım; 2009 yılına kadar ilçede turistlerin kalabilecekleri donanımlı yıldızlı oteller yoktu. Şimdi ise dört yıldızlı otel yapıldı. Beş yıldızlı otelde yapılıyor.

Sanayi Sitesi yoktu. Dükkanların yüksek fiyattan satılmasından dolayı eleştirilere neden olsa da 216 dükkanlık Sanayi Sitesi Projesi hayata geçirildi. Geç de olsa yaklaşık 1000 kapasiteli meslek yüksekokulu hayata geçirildi. İlköğretim ve lise öğrencilerine yönelik hayırsever işadamlarının da katkılarıyla birlikte yeni okullar yapıldı. Kimisi ise onarıldı.

Başta Pazarcık olmak üzere turizm cazibesi olan merkezler tanıtıldı. Adı dahi hatırlanmayan şelaler gün yüzüne çıkarıldı.

Başta şahsım olmak üzere hepimizin eleştirdiği ve ölümlü kazaların yaşandığı Karadere yolu da bitirilmek üzere.

Sahilde güzel çalışmalar yapıldı. Oturabilecekleri, spor yapabilecekleri alanlar inşa edildi.

Ayrıca yine sahilde kocaman bir ücretsiz otopark yapıldı. Çoğu ilçede otopark sorunu yaşanırken otopark sorunu ortadan kaldırıldı. Bu yatırımları artırabiliriz ama şimdilik bunlarla yetinelim.

Nasıl ki eksiklikleri dile getirip belediye başkanlarını, siyasileri eleştiriyorsak yapılan yatırımları da görmemezlikten gelemeyiz. Yapılan işleri takdir etmek gerek.

Bu yüzden Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’nin partisinin de desteğiyle birlikte ilçeye kazandırdığı bazı önemli yatırımları da inkar etmeye gerek yok.

BİRAZ DA EKSİKLİKLERİ KONUŞALIM
Şimdi gelelim Araklı’daki eksikliklere; Başkan Recep Çebi’nin ve ekibinin eksik kaldığı konulara değinelim.

Bilindiği üzere yeni bir Hükümet Konağı ile belediye hizmet binası yapılacaktı. Hükümet Konağı’nın yeri de kent meydanı olacaktı. Diğer ilçelerin hemen hemen hepsi belediye binalarını yeniledi. Araklı bu konuda geç kaldı.

Turizmin gözbebeği Turup’ta Dubaili yatırımcılar yatırım yapmaktan vazgeçince orada herhangi bir alternatif oluşturulamadı. Acil olarak turizme kazandırılmalı.

Meslek Yüksekokulundan dolayı ilçede yurt sorunu var. Yurt olmadığından dolayı öğrenciler tercih yapmaktan vazgeçebiliyor. Öğrenciyi ilçede tutmak için yurt şarttır.

Bir de hayırsever işadamlarının katkılarıyla birlikte ilçede çok güzel bir cami yapılıyor. Adı Fatih Camii. Bu caminin yan tarafında iki tane yüksek bina yapılıyor. Bu iki bina caminin siluetine zarar veriyor. Keşke belediye bu iki binanın orada yapılmasına izin vermeseydi de orada görüntü kirliliği oluşmasaydı.