Van Valisi iken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilen Murat Zorluoğlu dün Trabzon’a ayak bastı ve seçim çalışmalarına start verdi.

Adaylığını eleştiren/eleştirmeyen herkes yanında fotoğrafa girmek için yarıştı.

‘Kayyumcu’ diyen de oradaydı, gerçekten partinin neferi olan da. 

***

İsminin ilan edilmesinin ardından şehirle ilk buluşması olduğu için Başkan Adayı Zorluoğlu’nun Trabzon’da vereceği ilk mesajda çok önemliydi.

Ve dedi ki Zorluoğlu; “Çıktığımız bu kutlu yolda yönetimdeki temel yaklaşımımız seçimleri kazandığımızda insanı merkeze alan, hakkaniyet ölçülerine sıkı sıkı bağlı, hesap verebilen, toplumun tüm kesimlerini kucaklaya, katılıma açık, güler yüzlü yönetim anlayışı olacaktır. İstişareye her zaman açık olacağız. Sorunları yaşayan kişilerle bir araya gelip konuşacağız, çözümleri birlikte üreteceğiz.”

Hizmet ve proje belediyeciliğinin de yol haritası olduğunu üzerine baba basa vurguladı Başkan Adayı Zorluoğlu.

***

Olması ve hayatı geçirilmesi gereken yönetim anlayışını açıkladı yani Başkan Adayı Zorluoğlu.

Herkesin gönlünden geçen yerel yönetim vizyonunu deklare etti.

Ancak, bu yönetim anlayışını göreve soyunan herkes kağıt üzerinden okuyarak  anlatıyor da iş icraata gelince çoğu isim bunu başaramıyor.

Başkan Adayı Zorluoğlu seçilip göreve gelmesi halinde bu açıklananları şehire yaşatabilirse hem kendisi hem de Trabzon kazanan taraf olur.

Ama olur da bu söylevler daha önceki gibi yine sadece lafta kalırsa Başkan Adayı Zorluoğlu da şehirle birlikte sınıfta kalır.

***

Başkan Adayı Zorluoğlu, Trabzonspor vurgusu da yapmadan geçmedi: “Trabzonspor’un başarılarına daha büyük başarılar eklemesi, şampiyonluklar elde etmesi için özel olarak mesai harcayacağız.”

Bu açıklaması ayakta alkışlandı Başkan Adayı Zorluoğlu’nun.

Hal böyleyken; kendisini ayakta alkışlayan AK Partililer geriye dönüp de hiç bakmadılar ki, Trabzonspor’un kazanılmış hakkı olan 2010-11 Şampiyonluğu hangi iktidar döneminde bu şehrin elinden alındı diye.

Gelecek şampiyonluklara tabi ki herkes açık, canı gönülden herkes destek verecektir ancak söz konusu gerçekten bordo-mavi sevdaysa ve tribünlere oynamak değilse, Başkan Adayı Zorluoğlu gasp edilmiş kupayı sahiplenmelidir.

Şehre kazandırılması adına da mücadele vermelidir.

Sahiplenilebilirse tabi ki.

***

Başkan Adayı Zorluoğlu’nun basın toplantısında mevcut Başkan Gümrükçüoğlu da hemen yanında yer aldı.

İsminin gündeme taşındığı günden bu yana olduğu gibi.

Ve Başkan Gümrükçüoğlu söze girip, “Biz de bütün kademelerimizle birlikte kendisine tüm dairelerimizi, bütün genel sekreter yardımcılıklarımızı, kurumumuzun yaptığı çalışmaları e mail ortamında hemen ilettik” dedi.

Başkan Adayı Zorluoğlu’na naçizane bir tavsiye de bulunmak gerek…

Trabzon için eğer Başkan Gümrükçüoğlu’nun maili ile yola çıkılacaksa hiç çıkılmasın daha iyi.

Çünkü o mailde yer alanlar bu şehre fayda sunmuş olsaydı aday Zorluoğlu değil de Başkan Gümrükçüoğlu’nun tam da kendisi olurdu.  

O yüzden mail falan silinip atılmalı, Başkan Adayı Zorluoğlu da kendi bildiği yoldan şaşmamalı.

***

Son olarak şunu da ekleyeyim.

Yıllar önce de Başkan Gümrükçüoğlu, tıpkı Başkan Adayı Murat Zorluoğlu gibi el üstünde karşılanmıştı.

Umarım sonları da aynı olmaz.