Hani derler ya, ‘Ok yaydan çıktı bir kere’ Trabzonspor’unki de o misal hedefe ulaşma noktasına doğru hızlı adımlarla ilerliyor. Ligin ikinci yarısının ilk maçları her zaman önemlidir. Her ne kadar ilk yarıda izler bıraksan da verilen ara size ilaç olmayabilir. Bu gibi sendromla karşılaşabilirsiniz. Oynayacağınız iyi futbol, alacağınız güzel netice bulunduğunuz konum itibariyle hedefinizi ortaya koyar, rakiplere mesajı net bir şekilde gönderirsiniz.

İşte Kasımpaşa maçı bu açıdan önemi büyüktü. Tribünden saha içerisine kadar verilecek mesaj bir camianın açlığını gözler önüne sermeye yetecekti. 12. adam tribünde, Hüseyin Çimşir’in öğrencileri ise sahada bir bütün oldular, başarıya ulaşma arzusunu gözler önüne serdiler. Aslında Trabzonspor maça istediği gibi başlayamadı. Tam manasıyla rakibe oyun üstünlüğünü kabul ettiremedi. Taa ki Sosa’nın muhteşem frikik golüne kadar. Kaptan dediğin böyle olur. Oyunun sıkıştığı anlarda sorumluluk alır görevini yerine getirir. Sosa’nın golü Trabzonspor’u her ne kadar öne geçirse de Kasımpaşa’yı iptal etti. Bir anda oyundan düşen konuk takım ne olduğunu anlamadan kalesinde ikinci, üçüncü golü görürken tabiri caizse çil yavrusu gibi dağıldı. Hele Fernandes’in de kırmızı kart görmesi iyiden iye Trabzonspor hakimiyeti eline geçirdi. İşte burada bana göre günün adamı Nwakaeme devreye girdi. Özlediğimiz bir performansı gösterdi. Attı, attırdı. İşte Nijeryalı’dan beklediğimiz hareketler bunlardı. Trabzonspor hedefe gidecekse burada Nwakaeme’nin göstereceği performans ne kadar önemli olduğunu söylememize gerek yok. Her ne kadar bazı çevreler eleştiri oklarını ona çevirse de Hüseyin Türkmen’i dün ki maçta iyiler arasında ilk 3’e koyarım. Artık bırakın kendi öz değerlerimizi taşlamayı. Bu çocuk canını dişine takarak formasını hakkını vermek için sahada herşeyini ortaya koyuyor. Ben ona güveniyorum. Çok daha iyi yerlere geleceğine de inanıyorum.

Sörloth’un hatrick yapıp göz doldurduğu maçta Mikel ile Pereira’yı da es geçemeyiz. Biri orta alanda diğer ise sağ bekte arı gibi çalıştı. Takıma önemli katkılarda bulundu. Genç Serkan’da gelecek adına ışık saçtı.

Sonuçta Trabzonspor Kasımpaşa karşısında 3 puanı bol golle aldı. Teknik Direktör Hüseyin Çimşir başta olmak üzere herkesi kutluyorum. İkinci yarıya güçlü bir adım attık. Bu adımları devam ettirmek için hep birlikte yürüyelim arkadaşlar. Güzel günler bizi bekliyor.