Türkiye'de yapılması gereken birinci öncelik şudur bence; dünya alabildiğince esrarengiz bir yöne doğru itiliyor. Bilinçli veya bilinçsiz sürekli yaşam alanları, doğa yok edilerek, kendi hırs ve hırslarımıza yenilmekten kurtulamıyor. Sanayi devriminin başı boş yöntemlerle sürdürülmesi yine dünyanın yaşam standartlarını ipotek altına almakta olduğundan, gıda üretiminin, sebze ve meyvenin doğallıktan uzak oluşu bu olgunun içindedir. Tüm bu belirtilerin ışığında, en önemli varlık olan insanın kendi yaşam evresinin nihayetinde sorunlar bir bir ortaya çıkıyor ve her şey bu girdabın içinde saklı olan yaşam olgusu, psikolojik sorunlara varan her şey etkilenmeye açık kendini gösteriyor  maalesef. Geleceğimizi, aklıselim şekillendiremez isek bu dünyanın yok oluşuna imza atmış oluruz.

Ülkemizde öncelikli yapılması gerekenler (çok acil):

1) Bu milletin ruhunu ve benliğini emen, tüm tarikatlar ve cemaatlerin varlığını sona erdirmek, İslam'a ve insanlığa zarar vermemeleri için bu şart. Sonuçta buda bir virüs.

2) Her geçen gün gelişen dünyanın ayak bağı olmamak için bizdeki eğitim adına açılmış olan ,imam hatip okulları, ilahiyat fakülteleri, İslam enstitüleri bugünkü mevcut hâliyle tamamen yarı yarıya indirilmesi, ilave edilmemesi, atıl halde ki eğitim, teknoloji ile bütünleşen sağlık uygulama ve araştırma merkezlerine dönüşmesinin sağlanması.

3) Hastanelerimizin bugünkü manada ihtisas olmaktan çıkmış, devlet destekli özerk şekilde yeniden yapılandırılması.

4) Her geçen gün artan nüfusun, insan olmanın vasfına uygun yaşam alanlarına sahip olmaları, bu yönde ulusal bazda tam bağımsız kurullarının görev yapmasını sağlamak.

5) Dere yataklarına vurulan gemin  kaldırılarak taşımış olduğu vasfına yeniden kavuşturulmasını sağlamak, bu farkındalık içerisinde uygunsuzluk yapan, plan ve programsız HES’lerin kapatılması.

6) Doğal üretime geçilerek, hayvancılığın para kazanmak içinden çok gelecekteki insan genine zarar vermemesine yönelik doğal üretime, yem vs. yönlendirmek.

7) Her şeyin başı dediğimiz, insan yaşamının en temel unsuru “sağlığın” içinin doldurulması için ulusal seferberlik ilan edilerek geleceğe güvenle bakmamızın sağlanması.

8) İnsan sağlığı, ruh sağlığı ile bir olduğundan, kalben kabul ettiğimiz dinimizin temsil yerleri olan camilerin bugün, doksan bini bulan sayısını yerleşik planlamaya dahil ederek azaltıp, taşıdığı öneme göre hepsinin aynı plan ile yapılması, ibadete iştirake uygunluğu da göz önünde bulundurularak yeniden gözden geçirilmesini sağlamak.

9)Her mahalleye mutlaka en az bir veya iki adet park ortamına dahil yeşil alan tahsis etmek.

10) İnsanın varoluşuyla başlayan sosyal yaşamın en büyük ihtiyacı, tiyatro ve kültür merkezlerini acilen hayatımıza dahil etmek için çaba sarf etmek.

11) Ülkemizin ana ihtiyaçları olan, toplumun genel kanaatlerini ilgilendiren önemli yatırımları, yine kamunun, yani halkın özgür iradesine bırakmak, tahsis etmek.

12) Toplumsal barışı tesis etmek için, bugünden itibaren milli dayanışma günü ilan ederek bu kapsamda neler yapılabilirliği tartışmaya açmak.

13) Sonuç itibariyle daha özgür, sosyal ve hukuk devletinin hayat bulması için tüm partilerin ve STK karın ortak, açık deklarasyon için ön ayak olunarak ihtiyaç dahilindeki isteklerin hayata kazandırılmasına çaba sarf etmek.