Bu ligde kötü takım yoktur desek de Trabzonspor, Antalyaspor maçında erken golü bulmasına rağmen yine de zorlanan takımdı.
Aslında Antalyaspor hiçbir şey oynamazken, Trabzonspor da ona uymuş herhalde oyuna iyi başlayamadı.Haliyle iyi oynayamayınca Antalyaspor iyi oynuyor gibi görünen takımdı.Oyun kurgusuna bakıldığında Nwakaeme’nin orta sahada başlaması, yani Trabzonspor kanatları boş bıraktı.
Sosa’nın da yokluğu dengeleri değiştirirken Sörloth ile 1-0 öne geçti Trabzonspor.Daha sonra rakip Antalyaspor skoru 1-1’e getirdiyse de Bordo-Mavililer önce Nwakaeme ile 2-1’i yakalayarak
avantaj elde etti. Ve Yusuf ile farkı 2’ye çıkardı. Yine de sonucu oyun bittiğinde skorboard gösterecekti düşüncesindeydik.
Bu yıl öyle bir lig yaşıyoruz ki, her takım birbirini yenebilir.Yani oynanmadan, mücadele etmeden maç kazanmak çok zor bir iş. Onun için bu maç fazlasıyla kırılganlığa açık bir maçtı. Müsabakanın ilk yarısını 3-1 bitiren Trabzonspor futbol adına ortaya bir şey koyamazken Bordo-Mavililer orta alanı hızlı çıkışlarda pozisyon üretemedi. Antalyaspor ise kanatları iyi kullanmada bir adım daha öndeydi.Bazen iyi oynamadan da kazanılan maçlar vardır.Şu da bir gerçek ki Trabzonspor bu maçı Fenerbahçe ile oynasaydı bu oyunun çok daha üzerinde performans
gösterecekti.Futbolcular sahada bazen takım seçebiliyorlar. Yani önemsemiyorlar.Bu olay bilinçli yapılan bir olay değil. Bir anda şampiyonluğa oynayan bir takım yaniivmesi belli olan Trabzonspor,Antalyaspor karşısında sıkıntılı anlar çekebiliyor.
Maçın bir önemli konusu da Obi Mikel’in gün geçtikçe iyi olacak derken, dünkü maçta eskiyi aratır gibiydi.İkinci yarı Trabzonspor rakibine çok pozisyon verdi, rakibi kullanamadı.
Ve Trabzonspor arzu ettiği 3 puanı hanesine yazdırdı.
Tebrikler arkadaşlar.