Ligin ikinci maçında Trabzonspor, Denizlispor’a konuk olurken, iki takım da bir birinden farklı görünmedi.

Müsabakanın ilk dakikalarında ev sahibi takım Trabzonspor’dan bir adım önde, sahanın her tarafını yerli yerinde kulandı.

Trabzonspor’da ise eksiklikler bir daha kendini gösterdi.

Bordo-Mavili takımın sağ kanadı, ne sol kanadı ve orta sahası başına buyruk maça devam etti. İlk yarı bitiminde gözle görünen bir gerçek vardı. 2 takımın da oynadığı futbolla Süper Lig’de değil de 1.Lig izlenimi verdi.

Mücadele vasat bir futbolla başladı, vasat bir oyunla bitti.

10 kişi kalmış Denizlispor karşısında önemli dakikalarda baskı yiyen Trabzonspor’un çok eksiğinin yanında bir de zamana ihtiyacı olduğu geçeğinin görmek lazım.

Bu mücadelede hiçbir futbolcu görev bilinci içerisinde olmazlarken, kendi alanları içerisinde de mücadele etmekten imtina ettiler.

Bunun akabinde bir orta saha ki takımına yerli yerinde katkı sunamadı.

Haliyle Denizlispor, Trabzonspor’dan 1 puan almanın mutluluğunu yaşadı.

Evet Trabzonspor’un zamana ihtiyacı var.

Bu olguyu kabul edelim, etmesine de, bir gerçek de var ki bu takımı üst seviyeye taşıyabilecek, yarışmacı ekip olması için en az 2-3 futbolcu daha lazım.

Bunların alınıp alınmaması düşünüldüğünde alınacak futbolcuların nokta transfer olması gerekir ki: şampiyonluk demiyorum, Trabzonspor’un yarışmacı kimliğine bürünmesi için gerekli olduğunu söylüyorum.

Yani işimiz kolay değil.

İlk yarıdaki penaltı pozisyonuna gelince, penaltı olsaydı iyi olurdu.

Lakin bence pozisyon penaltı değil.

İşin garip tarafı Trabzonspor penaltılara sığınacak takım değildir.

Trabzonspor rakibine baskı uygulayacak, bloklar arasındaki mesafeyi iyi kuracak, alan savunması ve rakibi oyuna çıkartmayacak.

Yani her pozisyonda rakibi hataya zorlayacak bir takımdır.

Bugün ki maçta ise bunların hiçbirine rastlamadık.

İkinci yarı biraz sorumlulukla Denizlispor karşısında bulmuş olduğumuz 3-4 pozisyondan bir tanesini gole çeviremedi Trabzonspor. Oynadığı oyunla rakibini bıktıran, bezdiren değil de rakibin motivasyonunu arttıran Trabzonspor, futbol adına ne kadar olumsuz olaylar var ise onların yanında oldu.

Sonuç olarak elimizdeki malzeme bu.

İyi kötü elimizde un var, şeker var, yağ var, lakin helva yok.

Çünkü hepsinin genetiği değiştirilmiş.