Güzel bir bahar yeli eserken 23 Nisanlarda, bir bayram yaşar tüm çocuklar.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,

Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurduğu gün, sömürülen, yıkılan, darmadağın edilen imparatorluktan fışkıran bir milletin gerçek temsilcisini seçtiği gün. Taptaze yeni açılan bir çiçeği, Atatürk’ü geleceğimizin güvencesi çocuklara armağan ettiği gün.

Bu çiçeği burnunda, meclisin ilk günkü, heyecan ve duygularını taşıyan yine genç insanlarla, yaşayacağını göstermesi açısından anlamlı bir gün.

O günden bugüne 102 yıl geçmesine rağmen, aynı coşkuyla kutlar 23 Nisanı çocuklar,

Atatürk’ün güvenini sarsmadan onu haklı çıkararak.

23 Nisan’da sokaklar çocuk dolar. Her yerden cıvıl cıvıl çocuk sesleri gelir. Şiirler okuyan, konuşmalar yapan, oyunlar oynayan, sevgiyle birbirine kucak açan, mutluluğu paylaşan çocuk sesleri.

Türk çocukları kutladıkları bu bayramı, paylaştıkları bu mutluluğu tüm dünya çocuklarıyla paylaşmak için dünyanın çeşitli yerlerindeki arkadaşlarına gelin dediler, birlikte olalım, birlikte kutlayalım bayramımızı, birlikte öğrenelim dostluğu, sevgiyi, barışı.

Ve öğretelim büyüklerimize. Bu çağrıya uyup geldiler, dünyanın dört bir yanından arkadaşları. Birlikte dans ettiler, birlikte şarkı söylediler. Tüm önyargılarından uzak, birlikte çiçekler verdiler. Dostluktan, sevgiden, barıştan, dünya mutluluğundan konuştular.

İşte tüm gerçekleri bugün bizlere yaşatan, bu vatan için canlarını feda eden ecdatlarımız, büyük Atatürk’ün önderliğinde onurlu bir geçmiş, mutlu bir gelecek bıraktılar bizlere.

Anlamı büyük bu oluşumda bugün bizler, siyasilerimiz, devlet yetkilileri, büyük Türk Millerini oluşturan her ferdin, bizlere bırakılan bu büyük mirası gelecek nesillerimize daha görkemli devredelim. Her geçen gün, dünden daha güzel olması temennisiyle.

Nevzat Yılmaz

[email protected]