Trabzonspor’da oyun anlamında taşlar yerine oturur mu sorusunu irdelememiz gerekiyor. Ankaragücü maçındaki oyuna bakıp bu değerlendirmeyi yapmak zorda olmasa gerek. Her ne kadar teknik direktör Abdullah Avcı zamanla taşların yerine oturacağı yönünde umutlu açıklamalarda bulunsa da geleceğin pekte aydınlık olduğunu söylenemez. Hangi Bordo-Mavili renklere gönül vermiş kişiler Ankaragücü maçındaki oyunu kabullenebilir. Düşünebiliyor musunuz koskoca 90 birde artısı 5 dakika olan maçta Trabzonspor’un kaleyi tutan tek şutu var oda Allah’tan gol olmuş.

Hadi birde olaya tersten bakalım. Önemli olan kazanmak değil mi. Öyle. Geçtiğimiz günlerde Tottenham menajeri José Mourinho’nun açıklaması nedense aklıma geldi. Aslında çok doğru ve yerindeydi. Portekizli teknik adam 2-0 kazandıkları maçta kendisine yöneltilen “Manchester City, size karşı % 70 topa sahip oldu” sorusuna cevabı "İsterlerse topu eve götürsünler, 3 puanı ben aldım." Nokta. Neyi vurgulamış kötü oynasan da skor tabelasında lehinize yazanın önemli olduğunu. O zaman mesele neymiş kötü oynarken de kazanmabilmekmiş. Trabzonspor kötü oynadığı maçlarda 3 puanı hanesine yazdırabiliyorsa iyi oynadığı anda gerçek fırtına koparacağı umudunu da o zaman içimizde taşımalı mıyız! Umut işte. Umudu mutluluğu dönüştürecek olan da Avcı ve ekibidir. Neyse biraz maçın içine dalalım..

Teknik direktör Abdullah Avcı’nın geldiği günden buyana kaleyi savunma politikası sonuç vermeye başladı. Ankaragücü maçının en iyi tarafı rakibe pozisyon dahi verilmemesi oldu. Avcı’nın gelişi en çok Vitor Hugo ile Edgar Ie’ye yaramış. Başarılı ikili, Erzurum ve Ankaragücü maçlarında kusursuz futbollarıyla göz doldurdular. Savunmada sağlam yere bastılar, ilk müdahalelerinde başarılı oldular. Bu oyuncuların yanı sıra Baker’de günün iyi isimlerinden biriydi. Attığı muhteşem golle Trabzonspor’a altın değerinde 3 puan kazandırmasının yanında çok çalıştı, mücadele etti. Sahada 3 güzel adam vardı. Hugo, Edgar ve Baker. Temennim bu sayıların Trabzonspor’da artması. Her hafta biri ortaya çıkıp Bordo-Mavililer’i zafere taşıdığını görmek yerine takım olarak harika işlere imza atıp zafere tanıklık etmek en büyük beklentimiz ve isteğimiz. Nwakeme iki haftadır sol kenarda yatıyor! Birileri Nijeryalı oyuncuyu uykusundan uyandırsın. Kendine gelmesini sağlasın. Çünkü bu taraftar kendisinden çok şey bekliyor. Afobe için söynelecek çok sözüm yok. Kapasite meselesi. Abdülkadir Ömür’de ise kıpırdanmalar var. İyiye doğru umarım gider.

Sonuçta Trabzonspor kötü oynadığı maçta 3 puanı alarak çıkışını sürdürdü. Öyle ya da böyle kazanmak güzeldir. Ama iyi oynarken kazanmak daha keyifli ve güzeldir.