2021’de halen Dünya Kadınlar Günü diye bir şey var mı? Şiddetin, tacizin kol gezdiği şu günlerde… 

Tabi eski yıllarda da vardı. Teknoloji bu kadar ilerde olmadığı için bilinmiyordu. Bir de arka planda vardı. Edebin çok daha ağır ve ön planda tutularak kol gezdiği dönemlerdi maalesef...

Bunun 8, 6, 5’i olmaz ahlaki değerler inançla ve yetiştirmeyle, birbiriyle bağlantılı olur. Şu günlerde ise çoğu kesimler, kadınlar şikâyetçi oldukları zaman yine kadınları suçlayarak  [çığırtkanlık] yapan kadınlar diye ifşa ediyorlar. [Artık kime güvenip eşimizi, kızımızı emanet edeceğiz bu nasıl bir zaman? ) Nereye gidiyoruz? Kadın olmak suç mudur? Her ayrılıkta ya şiddet, ya kurşun, ya da pompalı saldırı uyguluyorlar. Şiddet yetersiz kimsenin son barınağıdır, eşinin sözünü dinlemek, erkeğin zayıf olduğunu değil, emanete değer verdiğini gösterir.

Zekâdan çok saygı ve kibarlığa ihtiyacımız var. Bunlar olmadan yaşam şiddet dolu olur ve yaşamı kaybederiz. Kırıldığını belli etmeyen kadınlar gururlarından yuvasını yıkmaktan korkar. Kaybetmemek için de susar, aptal oldukları için değil.

“Kadınlara göre erkekler güvenilmez. Erkeklere göre kadınlara güvenilmez.”  Biri de çıkıp demiyor ki, “Cinsiyetle alakası yok, şahsiyet meselesi.” Böyle devam ederse sağlıklı nesil yetişemez.

Çoğu çocuklar yolsuz yaşamları aileden öğreniyor, alışkanlıklarını ileriki hayatlarında uyguluyor ne yazı ki. Çağımızın hastalığı ahlaksızlık, yobazlıkla kişileştiriliyor. Düzgün erkekler yok mu? Var tabi.

Bu gibi insanların çoğalması ve düzgün aile kavramları ve nesiller yetiştirmesi tüm dünyanın isteğidir. İnsanların değerlerini hızla yitirdiği bu dünyada yüreğinin güzelliklerini kaybetmeyen güzel insanlara selam olsun.