Bugünkü yazımızda Trabzonspor'un kadro seçimi,transferlerin takıma uyumu ve takımın saha içi organize problemi üzerine düşüncelerimizi belirtelim.

     Futbolda rakibe göre hazırlık, oyuncuların kendine bakması,sakatlık sonrası dönüşler, fiziksel ve psikolojik problemlerin  minimuma indirilmesi,yapılan performans testleri önemlidir.

    Peki biz bunların hepsini saha içindeki oyuna bakarak gözlemleyebilir miyiz?

     Elbette hepsini gözlememiz mümkün değil ama önemli birkaç kriteri herkes görür. Maçı biraz daha derinden izlerseniz daha fazlasını yorumlama imkanı da bulursunuz.

      Galatasaray maçının ilk yarısında açıklanamaz bir Trabzonspor oyunu vardı. Adam adama oynayan rakip,bizim son üç maçta yaşadığımız sıkıntıyı görmüş ve taktiğini buna göre belirlemişti.Dönen topların hemen hepsini kısa zamanda almak tüm hocaların ve taraftarın istediği gladyatör tarzı oyun şeklidir.

       Bu sıkıntıya maruz kalan takımların tek çıkış yolu hızlı pas alışverişi yapıp,meşin yuvarlağı rakibin olmadığı bölgeye taşımak ve o bölgeden uzun yaparak rakibe yüklenmek.

       Bunu ilk yarı Trabzonspor'da hiç göremedik. Sebebi 6 numarada oynayan Berat'ın geldiği zamandan bugüne form düşüklüğü yaşaması,8'de oynayan Dorukhan'ın o taktik için uygun olmayışıydı. Hamsik'in de sakat olması ve dünyanın hiçbir yerinde uygulanmayan,oyuncu gelişimine etkisi olmayan,kadroda en az 3 yerli oyuncu bulundurma zorunluluğu, hocayı oynayan oyuncular üzerinden kadro yapmaya itti.Kenarlara yayılamayan,1. ile 3. bölge arasında köprü kurulamayan oyunlar takımın ön bölgedeki kaliteli oyuncularını, verimsizmiş gibi gösterir.Halbuki öyle değildir.Bunu Galatasaray maçının 2.yarısında net gördük.

      Yunus'un son zamanlardaki performansı, ikiye birleri,mücadele gücü, topla ayak uyumu,düşünce tarzı, etrafındaki iyi oyuncularla beraber değerlendirilmeli. Kaliteli oyuncu,usta ayaklarla daha kolay anlaşır. Ona daha çok forma vermek gerek.

      Ahmetcan'ın fiziği,soğukkanlı oluşu, mücadele gücü,yere sağlam basması bizim gördüğümüz artılar. Maç eksiği ve tecrübe problemi oynandıkça aşılacak mevzulardır.

    Transferlerin uyumundan bahsedecek olursak,Visça geldikten sonra Bruno'nun ataklar üzerindeki etkisi arttı. Gol ve asist potansiyeli yükseldi.

   Nwakeame'nin topla daha az oynayıp, Puchacz'ın koşularına cevap verecek tıklamaları artmalı.Puchacz iyi orta yapabilen,oyuncu geçebilen teknik bir oyuncu. Bu özellikleri kesinlikle değerlendirmeliyiz. Cornelius'un veriminin artması iki kanada bağlı.Ve bana göre kanatlarımız ona daha çok gol attıracak.

     Kenarlara açılan oyunlar,goldeki gibi Bakasetas'ın işine gelir.Rakibin gelen ortaları panikleyerek uzaklaştırmak istemesi,dönen topları gole çevirme özelliğimizi de ortaya çıkarır.

    Bundan sonra rakipler bizden daha çok korksunlar çünkü geriden gelip,ezeli rakibini kendi sahasında yenmek,o takıma yüzde ikiyüz moral katar.Bu moralle 2 hafta sonra çıkış yapan Kasımpaşa da Konya da geçilir diye umuyorum.

     Yalnız Galatasaray maçından sonra İstanbul'un iyice kar'a teslim olmasının sebebi acaba Trabzonspor 'un galibiyet fırtınası mıydı ?

Ağız tadıyla kalın !!!!