Trabzonspor zorlu Hatayspor karşılaşmasından 3 puanla ayrılmasını bildi.

Haftalar ilerledikçe her puanın her galibiyetin daha da önem kazandığı ve de özellikle rakiplerinin de puan kaybı yaşayabileceği haftalarda galip gelmenin daha da anlamlı olduğunu düşünüyorum.

Trabzonspor, Hatayspor karşısında belki de ligin başında oynadığı Malatyaspor mücadelesi dışında oynadığı en etkili futbolunu ortaya koydu.

Yapılan kombine ataklar, etkili hücum çıkışları ve yardımlaşma adeta şampiyonluğun habercisi olarak değerlendirilebilir.

Maç öncesi en çok merak edilen konuların başında Nwakeme olmadan sahaya çıkacak Trabzonspor da takımın nasıl reaksiyon vereceği idi.

Sahada görüldü ki eğer oyuncularınız bir takım olabilmeyi başarmışsa takımda ki eksiklikler elbette göze batmayacaktır ve Trabzonspor takımı Nwakeme’nin yokluğunu hiç hissetmedi, hissettirmedi.

Hatayspor, Trabzonspor karşısında bir türlü istediği oyunu ortaya koyamadı.

Trabzonspor’un etkili futbolu Hatayspor’u bir türlü maça ortak edemedi.

Antalyaspor karşılaşması dışında haftalardır galibiyet alışkanlığı kazanan Trabzonspor ise aradığı golü bulunca oyunda rahatladı.

İlk yarı 2-0’ı yakaladıktan sonra yine pozisyonlar yakaladı.

Önemle belirtmeliyim ki Trabzonspor rüzgarı da arkasına aldı ve her hafta oyununu da geliştirerek ligde ki konumunu her geçen hafta daha da oturtuyor.

Oyun olarak Hatay maçı dışında çok üst düzey performans göstermese de 10 maçta 9 galibiyet yakalamak hiç tesadüf olmasa gerek.

Özellikle Hamsik liderliğinde Trabzonspor adım adım şampiyonluğa ilerliyor.

Sahaya baktığımız zaman Trabzonsporlu oyuncuların kendilerine güvenini görmemek mümkün değil.

Trabzonspor sahada ne yaptığını çok iyi bilen bir takım görünümünde.

Yine oyun disiplininden hiç kopmayan bir Trabzonspor takımı var sahada, bunlar bir takımın şampiyonluğa ulaşmasında çok önemli faktörlerdir.

Trabzonspor hep diyorum rehavete girmeden emin adımlarla ligin 23-25.haftalarına rakiplerinin önünde 8-9 puan üstünlüğü ile girerse ligin sonunu mutlu bir şekilde bitirir