4 haftalık galibiyet özlemi ister istemez Trabzonspor’a gönül verenlerde Adana Demirspor maçı öncesi tedirgin bir hava oluşturmuştur.

Ligde son virajları girilirken, Bordo-Mavililer’in zorlu deplasmanda puan kaybetmesi sadece hayallerini biraz daha ertelemesine neden olacaktı.

Stres yapmaya gerek yok.

Trabzonspor bu sezon o büyük coşkuyu bırakın Türkiye’de Dünyanın dört bir yanında kalbi Bordo-Mavililer için atan sevdalılarına yaşatacaktır.

Gelelim maça..

Teknik direktör Abdullah Avcı’nın Adana Demirspor karşısına sürdüğü 11 yerli yerindeydi. Her ne kadar Adana Demirspor maça agresif bir biçimde başlasa da rakibin direncini kırmak için önde takımını baskı yapmaya zorlayan Avcı ilk 12 dakikada bunun meyvesini iki golle almasını bildi.

Visca’ya yapılan hareketin penaltı olmadığı görüşünü savunanlar ya futbolu bilmiyor, yada boş çene çalıyor.

Boşnak futbolcu hızlı bir şekilde Adana Demirspor ceza sahasına girdiği anda arkadan itmeyle tepetaklak bir şekilde yere düşmesinin penaltı olmadığını savunanlara sadece gülüp geçiyorum.

2-0 sonrası ister istemez Trabzonspor geriye yaslanıp kontra ataklarla sonuca gitmenin planlarını yaparken Avcı yine kurnazlığını göstererek Djaniny ve Bakasetas’ı sahaya ikinci yarı sürmesi akıllıcaydı.

Çünkü böyle bir hamle herkes tarafından beklenen bir şeydi.

Gerek Kousassi gerekse Abdülkadir Ömür beklenen tepkiyi ne yazık ki veremedi.

Ama sahanın bana göre yıldızı ise Dorukhan Toköz’dü.

Tam bir görev adamı olduğunu Adana Demirspor maçında bir kez daha gösterdi.

Stopere koyuyorsun, kusursuz oynuyor, sağ beke çekiyorsun harika işler yapıyor. Böylesine bir oyuncuya Avcı sahip olduğu için çok şanslı.

Nerede görev yaparsa yapsın Dorukhan onun hakkını veriyor. Cornelius’un da es geçmemek lazım.

Maça bir gol bir asistle damga vuran isimlerden biriydi. Bir avuç insanın yarattığı bu takım bir kez daha istanbul hegemonyasını yıkmak için bir puan yeterli olacak.

Bordo-Mavili ekip şampiyon olmasıyla belki de on yılını da garantiye alacak.

Trabzonspor bu sezonki mücadelesiyle Anadolu’nun sesi olmuştur, her yürekte yer bulmuştur.

Teşekkürler yönetim .. Teşekkürler vefalı taraftarlarımız.. Teşekkürler futbolcu kardeşlerim.. Teşekkürler emeği geçen her kim varsa..

Son not olarak şunu da belirteyim ki; Ne kadar önemli bir takımız ki Adana Demirspor tribünleri şampiyonu görmek için stadı dolduruyor, özel görseller yapıyor