Her takımın her takımı yendiği bu ligde takım derinliğinde zaman zaman handikaplar yaşayan Trabzonspor, Hatayspor karşısında sahne alırken iki takımda bir birinin düşündüğünü yani kazanma arzusuyla maça başladıklarını var sayarsak sahadan galip ayrılmasını bilen Trabzonspor’du. Bu galibiyet bence altı puan değerindeydi.

İki takımda oyunun sonuna kadar birbirlerinden farklı bir oyun ortaya koyamazken 21 puana sahip olan Hatayspor sahasında yenilmemiş olup farklı bir özgüvenle maça başlar başlamaz Trabzonspor kalesine tehlikeli ataklarla gelirken 20 dakikadan sonra kendi sahasından çıkan Trabzonspor oyunda dengeyi kurarak rakibinin gardını kıran takım olarak daha dengeli ve de daha az pas hataları ile oyunu rakip kaleye yıktı.

Bu maçın faklı bir yanı da Trabzonspor için yeniden toparlanma adına bir kırılma maçı olmasıydı.

Hepimiz gördük ki Trabzonspor’un elinde olan en ideal kadrosu ile sahada iken Hatayspor da bu ligde kolay yenilir bir takım değildi.

Yarıştan kopmamak için takım direncini yukarılara çıkartmak için yeni bir başlangıç için işte bu maç altı puanlık bir maçtı.

Oyuna hızlı başlayan Hatayspor yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi.

Hatayspor top onlarda iken sahanın her yerini kullanan top Trabzonspor’da iken adam adama markajla üçlü sıkıştırma ile topa sahip olma gayretleri içindeydi.

Zaman zaman da bunu başardılar.

Haliyle atılan golden sonra rakibin gardı biraz olsun düşerken Trabzonspor geri yaslanmadan oyunu yine de ileride karşılayarak ikinci golün de pozisyonlarını bularak rakibi sahasından çıkartmadı.

İkinci golü bulamadı fakat altın değerindeki altı puana sahip oldu.

Bazen her takımın içinde bulunduğu zamana göre alacağı puanların değerleri çok önemlidir. Hatay maçında alınan puanlar Trabzonspor için bu zamanda çok önem taşımaktaydı.

Her takımın bu ligde yapmış olduğu bir hesabı olduğuna göre misyonuna göre Trabzon sporunda hesabında bu galibiyet çok anlam taşır.

Her şeye rağmen oyun kurgusuna bağlılıkla Trabzonspor kazanmasını bilerek bu yarıştaki umutlarını önümüzdeki Galatasaray maçı için yeşertmiştir.

Üç ihtimalli maçtı, tek ihtimale düşürerek galip geldik.