Amerika’da yaklaşan başkanlık seçiminde mevcut başkan şu an görünen koltuğunu koruyacak gibi ama şu bir gerçek seçimdir ne olacağı belli değil, bir hafta dahi seçim adaylar için kritik bir durumdur. Bütün bunlar Amerika halkıyla ilgilidir. Bizi ilgilendiren şimdiden adaylığını açıklayan Joe Biden diye bir zat, kalkmış, Türkiye'deki yönetimi nasıl düşüreceğini hesabını yaparak seçim çalışmalarını bunun üzerine utanmadan yapabilmektedir.

Efendi; bir defa Türkiye Cumhuriyeti bağımsız 81 milyon nüfuslu bir ülke sen ne anlatıyorsun, hayal mi görüyorsun. Kendi ülkenin vatandaşına ati için bir şey bulup vadedemiyorsun tutturdun, “Ben gelirsem Türkiye Cumhurbaşkanı'nı muhalefetle beraber görevden indireceğim.”

Sen rüya mı görüyorsun bay Biden?

Burası Amerika'nın bir eyaleti değil Türk Milleti'nin karakterini her halde bilmiyorsun?

Türk milletinin mantalitesi ya istiklal ya ölümdür.

Her ferdin vazgeçilmez bir ülke sevdasıdır.

Sen kim oluyorsun da Türkiye üzerinden seçim stratejileri görsel medyada deklere etmektesin. Herkesçe bilinmektedir ki, Amerika'nın bir kaç vilayetinde açlık sınırı altında insanlar yaşamaktadır. Sen bunları gör ey gafil.  Dünya devletlerini kafana göre dizayn etmeyi bırak yukarıda da belirttiğim gibi, Allah göstermesin Türkiye Cumhuriyeti bir tehlike ile karşılaştığında, iktidarı ile muhalefeti ile sağ ve sol görüşleriyle tek vücut olacağını asla kimse unutmasın. Bunun örneğini 15 Temmuz fetö kalkışması ile canı pahasına göstermiştir.

Her zaman da göstermeye hazırdır.

Bay Biden şunu unutma.

Burası Irak değil, Suriye değil, bunu böyle bilesin. Türk tarihine baktığında, Osmanlı İmparatorluğu modern silahlara sahip olmamasına rağmen altı yüz küsur sene dünyaya hükmetmiş ve adaleti getirmiştir.

Biz o neslin torunlarıyız.

Bunun için Türk devletini başka devletlerle mukayese edip böyle saçma sapan konuşmalar yapıp kendini avundurma seçim propagandalarını Türkiye üzerine yapmaya kalkma sonucu sana çok pahalıya mal olur.