Trabzon'un sosyal tanıtımında önemli yer tutan, Trabzon dışında gerçekleşen, Trabzon Günleri'nin 17’ncisi, 26 -29 tarihleri arasında Ankara'da yapıldı. Her yıl Şubat- Mart tarihleri arasında düzenlenen, Trabzon günleri, bu yıl Mayıs ayı sonuna sarktı. Trabzonspor'un şampiyonluk kutlamalarına bir anlamda denk getirilen organizasyon ile Ankara bir anlamda coşkulu günlere sahne oldu. Atatürk kültür merkezi alanındaki etkinliğe çok sayıda katılım oldu. Trabzon'un eski valileri, kaymakamları ve çok sayıda eski bürokrat, görevde bulunan meslektaşlarıyla anılarla bir arada oldu. Birkaç dönem, Ankara'da bulunan Trabzonlular vakfı tarafından düzenlenen etkinlikler, Trabzon Valiliği Organizesi ile devam ettirilmektedir.

Trabzon Günleri'nin mana ifadesiyle amaca ulaştığı gözlenirken, organizasyon oluşumu, koordinasyon dağılımını ister istemez zora soksa da her defasında bir dahaki sene düzeltilir ile karşı karşıya kalınıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yoğun programları olduğu halde, bu önemli organizasyonda hemşerilerini yalnız bırakmaması takdir almıştır. Aynı takdiri Hasan Hacıahmetoglu'da, uzun süre bu etkinliklerde, kurumundan ve etkinlik kapsamında bulunan herkesin takdirini kazandığı gözlenmiştir. Trabzon'dan Ankara'ya giderek, bu organizasyonda bulunan ilin başta valisi, il ve ilçe belediye başkanları ve STK ile tam bir bütünlük oluşturan organizasyonda, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'de, Trabzon Basınını kucaklayıcı şekilde, stant açılmasını sağlaması değerlendirmelerin ilk sıralarında yerini almıştır.

Canlı yayınlar ile izleyicisiyle anında buluşan gazeteler ile haber siteleri, bu ölçüde önemli hizmetlerde bulunmuştur. Eksikliği gözlenen bir husus ise, bu büyük organizasyonda açılışta, ilin parti ayrımı olmaksızın bir arada olamadıkları, diğer bir önemli husus ise, Fatih'in fethettiği Yavuz’un valilik yaptığı Kanuni’nin doğduğu şehir olan Trabzon'un, ecdat yadigarı camiler, mescitler, çeşmeler ile önemli değerlerimizin hiçbirinin fotoğrafları, afişlerde ve kitapçıklarda yer almadığı ciddi bir hata olarak algılanmıştır.

Trabzon akla gelince, özelliği yok edilerek, gerçekle hiçbir ilgisi olmayan Sümela Manastırı ve yine yok edilip, Uzungöl imajından uzaklaşan, beton gölün sürekli gündeme oturtulması ise, Trabzon'un gerçek kimliğinden saptırılma anlamı taşıdığını belirtiyorum. Evet, bu yılkı Ankara günleri sonra erdi, İstanbul'daki etkinlik yılsonuna doğru yapılacaktır. İstanbul organizasyonda, önemli işlere imza atan, ilimizin gururu, İstanbul Trabzon dernekler federasyonu başkanı İsmail Şatıroğlu, özveri ile İstanbul'daki bu büyük organizasyonda takdire şayan çalışmalarına teşekkür ediyorum. Sonuç olarak, Trabzon'un Türkiye ölçeğindeki yeri, bizim düşüncemiz üzerinde olduğundan, buna göre tüm organizasyonlarda bir öncekinden daha iyi olmasını sağlamak için gerekeni yapmalıyız.