Trabzonspor’da son yıllarda yapılan transferlerin yeterli olmadığı bir gerçektir. “İstisnalar kaideyi bozmaz.” Yapılan transferlerde en büyük yanlışlıklardan öne çıkan konu transfer yapalım da ne olursa olsun düşüncesi öne çıkıyor.

Geriden bugünlere geldiğimizde yapılan transferlerden öne çıkan isimler bir elin parmakları kadardır. Burada yapılan transferleri kimler yapmıştır, neye göre yapılmıştır, niçin yapılmıştır? Bunların hepsi araştırılmalı ve eleştiri yapılmalıdır. Yapılan transferler ya yönetim tarafından ya scout ekibi tarafından ya da başta bulunan teknik kadrolar tarafından yapılmıştır.

Trabzonspor’da benim gördüğüm, plan program olmayışıdır. Transferler kısa, orta ve uzun vadeli düşünülerek yapılmalıdır.

Trabzonspor takımı yönetenler yaklaşık iki buçuk senedir kulübün başındalar. Takım galip geldiği zaman ortalık günlük, güneşlik oluyor. Maç kaybettiği zaman ortalık karışıyor. Birileri çıkıyor, birilerini suçluyor. Büyük takım yada futbol takımları bu şekilde yönetilmez. Siz futbol oynamayacaksınız, futbolun içinden gelmeyeceksiniz, sonra çıkıp konuşacaksınız. Böyle bir dünya yoktur.

Transferlerde bir ekip kurulur, bu ekibin bir başı olur ve onunda çalışma arkadaşları bulunur. Ahbap çavuş ilişkileriyle ekip kurulmaz. Arkamızdan şehirde konuşurlar olayından çekinip insanlara iş verilmez.

Bu ekipte olan kişilerin, tecrübeli, deneyimli, yaşanmışlıkları olan, futbolculuğu olan, antrenörlüğü olan, sosyal yönleri kuvvetli olan, tanınan kişilerden kurulu olması gerekir diye düşünüyorum. Bunların çoğu olmayınca da yapılan transferler faydalı olmuyor.

Bu sene alınan oyuncuların çoğu Trabzonspor futbol takımının oyuncuları değiller. Yol yakınken göndereceğiniz oyuncuları belirleyin, kiralık vereceğiniz oyuncuları belirleyin. Ondan sonra da nerelere, hangi mevkilere oyuncu ihtiyacımız varsa oralara Trabzonspor şehrine uyum sağlayacak oyuncuları transfer ediniz. Takımı da sadeleştiriniz. Nasıl olsa Avrupa kupalarında yokuz. Türkiye kupasında yokuz. Yalnız Süper Lig’de varız ve kalan maç sayısı da belli. Kiralık oyuncu almaktan da vazgeçin.

Trabzonspor’un mevkii olarak ihtiyaç duyduğu yerler bana göre şöyledir;
- Sol bek
- Ön libero orta saha
- Oyun kurucu orta saha
- Pivot santrafor
- Hücuma dönük kenar oyuncusu

Bu oyuncular bu sezonu düşünerek değil, önümüzdeki sezonları da düşünülerek transfer edilmelidir.

Bu transferler yapılırken sorumluluk Abdullah Avcı’ya verilmelidir. Çünkü alınacak ve kalan oyuncularla çalışacak olan kendisidir.

İşi bilmeyenlerde lütfen transferlere karışmasınlar. Transfer sorumluluk isteyen bir iştir. Kulübünde geleceğini etkiler.