Sahasında Kayserispor’u ağırlayan Trabzonspor’un ilk dakikalarda rakibine baskı uyguladığı izlense de rakibin kendi alanından garantili pas yüzdesi ile kalemizde geliştirdiği ataklar sonucu her geçen dakikada top bizdeyken adam adama markaj ,top onlarda iken Bordo-Mavililer boş alanları ikiye birle iyi kullandı.
Trabzonspor tehlike üzerine tehlike yaratsa da, böyle bir mücadelenin sonucunda da ilk yarıyı 2-0’la kapatan bir Kayserispor vardı.
İlk yarıya bakıldığı zaman Trabzosnpor’un  skorer ayakları Bakasetas, Edin Visca, Abdülkadir Ömür ve de Cornelius’un yalnızlığı, üstüne üstük orta alan futbolcularının rakip atağa kalktığında presle rakibi rahatsız edememeleri bu sonucu hazırladı.
Kolay maçı bir anda zora sokan takım da Trabzonspor’du.
Her zaman söyleriz bu ligde kolay maç yoktur.
Her takım, her takımı yener ve de yenilir.
Yenmek için mücadele edeceksin.
Hiç bir maç oynamadan kazanılmadığına göre ikinci yarıda yapılacak değişiklerle ne olur ne olmaza bakacaktık ki, işte üstü üstüne gelen goller ortada.
Ve de direklerden dönen iki pozisyon, ardından lidere yakışan bir oyun.
Sahanın her yerini, yerli yerinde kullanan ve rakibini alanından çıkarmayan Trabzonspor galibiyete iki kez yanaşmasına rağmen direklere takılmış olsa da kazanma arzusunu en üst seviyede sahaya yansıtan takım hüviyetinde oyunu forse eden takımdı.
Tek eksik atılacak bir goldü!
Trabzonspor bu durumda olunca futbolun kanunudur; her takım en üst seviyede motivasyonla alacakları bir puanın hesabı içerisinde oluyorlar.
Belki de Kayserispor’un bu sezon oynadığı en canlı maç, bu maçtır.
Maçın son dakikalarında etten duvar ören Kayserispor, bir-dokuz-bir oynarken Trabzonspor elinden geleni sahaya yansıttı.
Biz istersek sucuk da yeriz pastırma da.
Kimse bize şaka yapamaz.
Geriden döner kartal gibi uçar, arı gibi sokarız.
Biz bitti demeden hiç bir takım sonucu belirleyemez.
Aferin arkadaşlar.
Tebrikler hoca, yerli yerinde yapılan değişiklerle sonuca gidildi ve Trabzonspor istediği üçüncü golü bulup maçı kazanmayı başardı.
Bundan sonrası Akçaabat horon ekibinin işidir.