İYİ Parti Trabzon’da ikinci olağan kongresine, Genel Merkez’e Cumhur İttifakı tarafından yapılan güzellemelerin gururunu heybesine doldurarak gitti.

Hem söz alan konuşmacılar, hem de başkan adayları bu gururdan övgü ile bahsedip evlerindeki mutluluğu altını çize çize dosta düşmana duyurdu.

Ancak, şu da bir gerçek ki Genel Merkez adına topyekûn mutlu olunsa da Trabzon’da alınan kararlardan herkes çok da mutlu değildi.

Bunu özellikle kongrede Ankara bazlı görev bekleyen isimlerin bunun gerçekleşmediğinde izledikleri yoldan gördük.

***

Evet, mevcut Başkan Azmi Kuvvetli başkentin rüzgarı ile rakibi Tuna Taşkın’ın aldığı oyu ikiye katlayarak güven tazeledi ancak seçim nezdinde küstürdüğü isimler de yok değil.

Kendisini Kurultay Delegesi Adayı olarak göremeyen, partinin şehirde sesi en çok çıkan ismi Davut Çakıroğlu ile restleşmeye gidildi mesela.

Hedef iktidara yürümek ise restleşmek yerine 14 kişi arasına pek ala Çakıroğlu da yazılabilirdi. Yine İl Başkan Yardımcısı Ahmet Refik Nuhoğlu ve eski Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan ile de seçim arifesinde aynı sıkıntılı son yaşanmamalıydı.

***

Olaya her yiğidin yoğurt yiyişi ayrıdır düsturu ile bakıyor ve Başkan Kuvvetli’nin bu yola neden başvurduğunu irdelemiyorum lakin bu sürecin İYİ Parti’ye zarar verebileceğini net şekilde tahmin edebiliyorum.

***

Başlıkta da belirttiğim gibi asıl seçim şimdi.

Çünkü İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin Büyükşehir’de kendisinin, Ortahisar’da ise İlçe Başkanı Erdal Uzun’un vekaletini vereceği isim en az Çakıroğlu kadar aktif ve koltuğu dolduran bir kişilik olmalıdır.

Bakalım çiçeği burnunda yönetimin bu seçimi nasıl olacak.

***

Yine, bakalım Çakıroğlu da bundan sonraki süreç için nasıl bir seçim yapacak, nasıl bir yol haritası izleyecek.

Dedim ya, asıl seçimi şimdi göreceğiz.