Bu sezon endişesiz hiç bir maça çıkamayan Trabzonspor’un Galatasaray maçındaki kadrosunu yani ilk 11’ini eminim ki hiç bir sporsever eleştiremez. Üst üste gelen sakatlıklar, formsuz futbolcular, transfer yasağı derken bir de mali külfet sonucunda işte malzememiz bu.

Karşımızda ligin ilk yarısına rağmen daha koordine olmuş bir Galatasaray var. Futbol oynamayan hiç kimse bu türlü maçların handikaplarını, sahada futbolcuların ne hissettiklerini bilemezler ve de anlayamazlar.

İşte gramerden babası bir başka kendisi bir başka Galatasaray’a göbekten bağlı maçın hakemi. İşte verdiği penaltı. Dakika 19 kıyım başladı. Rakip topu ayağından çıkarmış, 18’de hamlesini yapmış topsuz bir düşme akabinde penaltı. Bende Trabzonspor bu ligden çekilir ise Türk futbolunu kurtarır ve de Türk futboluna büyük bir ivme kazandırır derim.

Oyuna Galatasaray hızlı başladı. İlk dakikalarda oyunu Trabzonspor alanına yıkmasına yıktı, atak üstüne atak geliştirdi ama bu penaltıya penaltı demem. İşte Trabzonspor işte yıllarca Türk futboluna hizmet eden figür, işte gol bu.

Hakem efendi vermeseydin niye verdin Trabzonspor’un golünü. İşte gönüllerin takımı, işte bir avuç genç. Gör TFF, gör Yusuf Namoğlu, sen de gör MHK Trabzonlu üyesi Alican Lakot. Atadığınız hakem gördü siz de görün. Pırıl pırıl Türk gençleri sahada karşılarında 11 ağırlıklı Avrupa karması. Kafatasçı değilim, insanları ırk ve din olarak da ayırmam. Bir gerçek var ki bizim hakemlerimiz yanlı görev yapmaktan bir türlü kendilerini alamazlar. Trabzonspor yenilebilir, ilk defa yenilmiyor. Lakin örnek vermek gerekirse bir darbe de artık hakemlerden yemek istemiyoruz.

Bakın kendi kalemize gol attık eyvallah. Diagne’nin arkadan müdahelesi Avrupa’da olsa belki kırmızı kart, nere de sarı kart neden vermezsin düdüklü bey.

VAR’ınız da sizin olsun. Zaten yoksunuz. Maçın başında Allah’ımızı şaşırttınız. Sonlara doğru ağzımıza bal sürer oldunuz.

İşte Türk futbolunun kaderi bu. Ne yapmamız gerekirdi türlü türlü handikaplarla başbaşa kalan Trabzonspor daha ne yapsın. Acaba Trabzonspor olmasaydı bu maçlar nasıl olacaktı?

Kim kime soracak geçmişte sahamızda yapılanlardan utandık, kendi insanlarımıza olmaz ayıptır bize yakışmaz dedik. Sonucunda görünen odur ki Avrupa’dan Güney Amerika’dan neler alıyoruz tahılımız onlardan kuru gıdamız onlardan. Bence parayı basalım Şili’den hakem alalım.

Kaçınılmaz kader diyemeyiz penaltımız verilmemiştir, yediğimiz penaltı golü de penaltı değildir. Bu tür maçlarda atılacak bir gol yanardağ patlaması gibidir. Ama gel gör ki MHK’yi, hakemleri geçemiyoruz.

Bu arada Galatasaray 11 yabancı oyuncuyla oynuyorsa, Beşiktaş, Fenerbahçe , Başakşehir de ağırlıklı yabancı oyuncuyla oynuyorsa Türk milli takımın başına yerli antrenör getirsen ne olur? Neyi bekliyoruz ki yani?