Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Trabzon il başkanlığına Sezgin Mumcu’yu, Ortahisar ilçe başkanlığına ise Selahaddin Çebi’yi atadı. Bu atamalar, hem büyük bir denge stratejisinin göstergesi, hem de önemli bir değişimin işareti olarak okunabilir.

Şöyle ki; vekillerin il başkanı yapmak için uğraştıkları isimler kenarda tutulup, kimsenin adamı değil Genel Merkez’in arkasında olduğuna inanılan Sezgin Mumcu atandı. Teşkilatın ve tüm kadroların Mumcu’nun etrafında kenetlenmesi talimatı da bizzat Erdoğan tarafından verildi.

Son dönemlerde parti içindeki gruplaşmalar, genel merkeze herkesin birbirini ispiyonladığı bilgi notlarıyla ayyuka çıkmıştı.

Aylar süren çalışmalar neticesinde ince elenip sık dokunuldu ve partide kucaklayıcı ve kuşatıcı bir anlayışla görev yapacağına kanaat getirilen Mumcu’ya koltuk teslim edildi.

İktidar partisini 2023 seçimlerine hazırlayacak olan Mumcu, kucaklayıcı anlayışın yanı sıra sağlam bir iradeyi de ortaya koyabilirse, yeni dönemde siyaset yapacak isimlerin belirlenmesinde çok etkili bir rol de üstlenecektir. Kendilerini partinin vazgeçilmezi ya da siyasi deha zannedenler, bu değişime ayak uydurabilecek mi onu zaman gösterecek. Elbette Mumcu’nun ne kadar etkin olup olamayacağını da...

Mumcu’nun il başkanı olmasından sonra ildeki ve ilçelerdeki hatta vekillerdeki koordinasyon eksikliği de bir bütün haline dönüşecektir.

Mumcu gelenekçi ve yenilikçi yönünden dolayı teşkilatlar tarafından da kabul görecektir.

Gelelim işin denge kısmına.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sadece partisinin değil Trabzon siyasetinin çok önemli bir ismi. Ortahisar gibi kentin en önemli ilçesinde gerçekten büyük bir kitlesi var. Yardımcısı Selahaddin Çebi’ye açık destek vererek, il başkanı olmasını istedi.

İl başkanlığı Mumcu’ya verildi ancak Çebi’ ye de Ortahisar ilçe başkanlığı teslim edildi.

Şüphesiz bu atamadaki en önemli faktör, Ahmet Metin Genç’in dengesinin tutulmasıydı. Trabzon siyasetinde uzun yıllar yer alacağına ve önemli görevler üstleneceğine inanılan Ahmet Metin Genç’in eli, Çebi’nin başkanlığıyla kuşkusuz daha da güçlendi.

Hatta bu atamayı bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ahmet Metin Genç’e gönderdiği, ‘Beraberiz, durmak yok yola devam’ mesajı olarak algılamak da mümkün.

Mumcu ve Çebi’ye yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.

Trabzon’un kendilerinden beklediği hizmetleri yerine getirmeleri beklentisiyle, bu atamaların şehrimiz için de hayırlı olmasını temenni ediyoruz.