Şüphesiz Trabzonspor’a çok şeyler kattı. İnşallah bütün bunları da şampiyonluk ile süsleyecek. Yukarıdaki başlığı da asla Abdullah Avcı'yı yermek ya da eleştirmek için atmadım. Ancak bu maçtan bir beraberlik istediği belliydi.

En başta böylesi zor bir deplasmandan bir puan çıkardığı için de tebrik etmek gerekiyor.

Tebrik ederken de hatalarını söylemek gerekir diye düşünüyorum.

Trabzonspor adam adım şampiyonluğa koşarken oynadığı bütün rakipler farklı bir misyona bürünüyor. Şampiyonu, daha doğrusu lideri yenmek onlara ayrı bir haz veriyor. Bu nedenle de Trabzonspor’a karşı sezonun en iyi futbolunu oynayarak vitrinlerde alıcı bulmak istiyorlar.

Peki, Trabzonspor ne yapıyor?

Trabzonspor bana göre futbolunu geliştirmiyor. Sezon başından bu yana oynadığı futbolu tekrar ediyor. Eğer rakip bu futbola boyun eğerse Trabzonspor sahadan galip ayrılıyor. Ancak bu sistemi çözüp tedbir alanlar ise en azından beraberlikle sahadan ayrılıyor.

Trabzonspor Gaziantep’e karşı yine bildik oyununu oynadı. Bol bol yan pas yaptı. Kabul etmek lazım önemli eksiklikleri vardı. Gol pozisyonlarına da girdi ancak şans bordo mavililerden yana değildi.

Gelelim Abdullah Avcı’nın hatasına…

Rakibiniz 5’li defansla sizin hem kanatlarınızı hem de orta kulvarı kapatmış. Siz hala tek forvetle maçı koparmaya çalışıyorsunuz. Olmaz. ‘İkinci forvet Abdulkadir’ diyorsanız şimdilik bu da olmaz. Attığı hiçbir şutu kaleye isabet ettiremedi. Asist yapamadı.

Bu tür oyunlarda farklı sistemler denemek gerekir diye düşünüyorum. Cornelius’un yanına mutlaka ikinci bir forvet atmak gerekirdi.

Hava hakimiyeti oldukça iyi olan bir forvete bir tane doğru düzgün yan top atılmadı. Bu da Cornelius’un verimini düşürdü.

Seneye inşallah şampiyonlar ligi var. Bu oyuncu kalitesiyle şimdiden söyleyeyim orada işimiz çok zor olacak. Hamsik kalitesinde oyunculara ihtiyacımız var.

Maçta hakemlik çok önemli bir vaka yoktu. Ancak saçma sapan centilmenlik gösterileri taraftarı gerdi. Her yerde oturan oyuncu için top dışarı atılmaz. Zaten Türk futbolunun en büyük sorunu bu. Futbolcu camiası ahlaktan uzaklaştıkça uzaklaşıyor. Olan Türk futboluna oluyor.

Dileriz düzelir.

Şampiyonluk günlerinde buluşmak dileğiyle…