Sezona yabancı teknik adamla başlayıp boşa giden yedi hafta Trabzonspor için eksi olarak yazılmıştır. Yedi maçta yalnız bir galibiyet 2 beraberlik alınarak tüm güzel düşünceler yerini dertlere bırakmıştır. Geçiş döneminde bir maçlığına İhsan Derelioğlu hocanın takımın başına gelmesi ve deplasmanda alınan bir beraberlik sonucunda teknik adam değişikliğine gidilmiş ve Avcı hocayla anlaşılmıştır. Geç kalınmış bir hamledir, tercihtir.

Geçmiş, gelecek değildir felsefesiyle Avcı hoca ve teknik ekibi, moralleri bozuk olan takımın hemen hemen her bireyiyle konuşarak, problemleri çözmeye başlamış, yavaş yavaş emin adımlarla, hamlelerle Trabzonspor kimliğini yerleştirmeye başlamıştır.

Oynanan maçlarda oynayan, sonradan oyuna giren, oynamayan, sakat, cezalı ve hasta oyunculara güven vermeye başlayarak artı motivasyon sağlamıştır. Sağlamaya da üstüne koyarak devam edecektir. Avcı’yı samimi, nerede nasıl konuşacağını, nasıl hareket edeceğini bilen bir kişi olarak tanıyorum. Bunlara sevgi, samimiyet ve saygısını da katarım.

Avcı iyi de bir psikologdur. Futbol takımları için çok çok önemlidir. Geldiğinden itibaren tesislerde yatıp, kalkan sürekli daha iyiyi nasıl yaparız diye teknik ekibiyle birlikte gecesini gündüzüne katan bir insandır.

Karadeniz insanı olması da hem Trabzonspor için hem de kendisi için bir artıdır.

Avcı geldikten ve göreve başladıktan sonra oynadığı 9 maç sonunda almış olduğu altı galibiyet, iki beraberlik 1 mağlubiyetle birlikte 17.sırada aldığı Trabzonspor’u şuan itibariyle 7.basamağa getirmiştir. Süper Lig’de ilk 8 haftada 10 gol atıp 15 gol yiyen Trabzonspor’u göreve geldikten sonra oynadığı 9 maç sonunda yedinci sıraya getirerek az gol yiyen, gol atan bir takım haline getirmiştir.

Avcı, 9 maç sonucunda puan ortalamasında 2,2’ye getirmiştir. Bu ortalama da şampiyonluk yarışında ben de varım demektir. Avcı, Trabzonspor’u 10 basamak yükseltmiştir. Şimdi transfer ayı ve giden, gelen oyuncular olacaktır. Şuan itibariyle Trabzonspor’un eksiklerini en iyi bilen işi Avcı ve ekibidir. Onun için kimse transferlere karışmasın, sorumluluğu Avcı hocaya bıraksınlar. Trabzonspor’un harcama limiti de artı hem de bir avantajdır.

Transfer edilen Berat’ın takıma katkı yapacağı inancı taşıyorum. Burada sevgili Berat’a uyarım olacaktır. Kendisini fizik olarak bir tık daha geliştirirse bu yönde çalışmalara ağırlık verirse hem kendi kazanır hem Trabzonspor kazanır hem de Türk milli takımı kazanır diye düşünüyorum.

Avcı ile açılan sayfanın üstüne koyarak devam edeceğine inanan bir kişiyim. Beni mahcup etmeyeceğine güveniyorum. Sevgili Avcı, teknik ekibine ve Trabzonspor’a başarılar dilerim.