Devlet, bir milletin oluşturduğu yaşam formudur. Yapısı içinde milletin hür iradesiyle seçilmiş liderler vardır. Hükümet dediğimiz yapı ise yine milletin hür iradesiyle seçilmiş, yasama ve yürütmenin teslim edildiği yöneticiler topluluğudur.

Yöneticilere saygı bireye değil milletedir, devletedir. Sosyal medya üzerinden servis edilen görüntülerde genç bir arkadaşımızın Cumhurbaşkanı karşısında oturuşu gündem oldu. Bir taraf özgürlükten diğer taraf ise saygısızlıktan bahsetti. Şahsi tecrübem ve kanaatimce Cumhurbaşkanlığı koruması genç arkadaşımızı uyarmakla doğru bir hareket yaptı.

Burada eleştirilmesi gerekenin konunun oturuş şekli değil, genç neslin devleti tanımaması olduğunu düşünüyorum. Şahıslar geçici devlet bakidir ve şu anda devletin başı milletin Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Bakınız ilk Cumhurbaşkanımız ne demiş, “Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.”

MARAŞ CADDESİ
Trabzonlular olarak fazla hareketi sevmeyiz biz. Misal Değirmendere’den Meydan’a spor olsun diye yürüyerek değil, dolmuşla giden insanlarız. İsteriz ki; daire kapımızın önünden bir dolmuş ya da özel aracımız bizi alsın gideceğimiz yerin giriş kapısına bıraksın.

Hatırlayacağınız üzere Uzunsokak’ın trafiğe kapanması gündeme geldiğinde yer yerinden sallanmıştı.

Dolmuşçular bir yandan vatandaş diğer yandan. Dönemin Belediye Başkanı Sayın Mehmet Volkan Canalioğlu yerinde bir karar alarak Uzunsokak’ı trafiğe kapattı. Eleştiri yapanlar ise dua etti. Sayın Murat Zoroğlu sıra sizde. Maraş Caddesi’nin trafiğe kapanması kentimizin hayrınadır. Volkan abi ilk devrimi yaptı, ikinci devrim sizde!

AİDİYET
Trabzon AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu son günlerde yaşanan istifa olayları hakkında “aidiyet” vurgusu yaptı. Yomra ilçemizde bir benzin istasyonu satışı hakkında taraf olan tarafların itirazı dinlenmek yerine suçlandı.

Trabzonluların oyları ile seçilmiş ve Belediye Meclisi’ne gönderilmiş kişilerin bağlılığı kimedir Sayın Mumcu? Varsa bir iddia dinlemek ve iddiaların gerçekliğini ortaya çıkarmak için hukukun emrine girmek İl Başkanı’nın görevi değil midir? Sizin için esas olan önce memleket sonra Trabzon değil midir? Bu nasıl iştir? Her itiraz eden “aidiyetsiz” midir? Siz değerli bir doktorsunuz ve insanlığa hizmeti en iyi bilenlerdensiniz.

DEĞİRMENDERE HAVZASI
Değirmendere havzası hakkında yazdığım yazılara oldukça pozitif eleştiriler geldi. Tespitlerimin doğruluğundan bahseden, hatta daha başka sorunları ileten insanlar oldu. Çok merak edilen ve bana sorulan bir soru ise yazı içinde kullandığım “Vanlı İş adamlarımız” sözcüğü oldu.

Hemen açıklayım bu vurguyu yapmama sebep olan Elektronik Kamu Alımları Platformu’dur. Kentimiz ile ilgili yapılan ihaleleri takip ettiğinizde Van firmaları sizin de dikkatinizi çekecektir. Türkiye’mizin her yerinden firmalar geçmiş zamanda ve gelecek zamanda kentimizde işler yapmış ve yapacaktır.

Benim vurgu yapmak istediğim kentin coğrafyası ve kentin coğrafyasını iyi bilen iş insanlarımızın daha yararlı olacağıdır.