Teknik adamlık, tecrübe ister, deneyim ister, görmüş geçirmişlik, yaşanmışlıklar ister. Şampiyonluğa giden futbol takımında stres olmaz. Bahaneler üretmek olmaz. Pes etmek yok demek olmaz. Oynadığın rakip takım hakkında yeterli bilgi, birikime sahip olman gerekiyor. Çok koşan takıma karşı nasıl oynayacağını bilmen gerekir. Oyun tutamıyoruz diye sebep ortaya koyamazsınız. Hepsine karşı gerekli çalışmaları teknik ekip olarak yapmanız gerekir. Geçmiş, gelecek değildir. Geçmişten ders alarak önüne bakacaksın.

Hayatınız boyunca yaşarken her gün yeni olaylarla karşılaşacaksın ve bunlara hazırlıklı olacaksın. Futbol oyununda arında karşı tepki vermek zorundasınız. Bu tedbirleri illaki oyuncu değişiklikleriyle değil, saha içinde oyunculara farklı görevler vererek de çözebilirsiniz.

Haftalarca lider giden Trabzonspor kulübünde oyuncular yeterli tecrübeyi kazanmışlardır. Hem Avrupa, hem lig hem de Türkiye kupası maçları oynayarak birikimi elde etmişlerdir. Bahane yok! Stres yok! Gerilme yok! Eğer sen Trabzonspor ise bunların altından kalkmaz zorundasın. Bu tip olaylarla karşılaştığında uygulamaları çalışmış olman gerekliydi. Tabi ki mücadeleye devam edeceksin, elinde olan avantajları kaybettiğin puanlarla birlikte rakibe verdin. Şimdi rakibinin puan kaybetmesini bekleyeceksin. Bu arada da takımını da motive etmeyi unutmayacaksın.

Olumsuzluğu bahane etmeyeceksin. Olumsuzluğa rağmen çalışacaksın, başaracaksın. Başarıda sezginin rolü çok büyüktür. Kaybetmekten korkan insan asla kazanamaz.

Başarılı olmanın büyük sırrı zihinde canlandırmadır. Tüm duygusal enerjinizi ve dikkatinizi yaşamak istediklerinize yöneltin. Odaklanın ki düşünceniz gerçek olsun.

Trabzonspor artık kendisi puan kaybetmeyecek, rakibinin puan kaybetmesini bekleyecek. Moralleri yüksek tutmaya çalışacak. Bahane üretmeden yoluna devam edecek. Hem ligde hem de Final oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası’na odaklanacak.