Balık suda ise hafızasıyla alay edilir. Balık tavadaysa hafızaya katkısından söz edilir. Aradaki fark ısı farkı anlayacağınız..

Bazı balık hafızalılar demek ki tatlı sularda tur atmaktan gerçeği görecek evsafta bir beyin taşıyamayabiliyorlar.

Beyinle ilgili bir değerlendirme yapıldığında aklımıza iki karakter düşer..

Karagöz ve Hacivat..

Karagöz patavatsız ama yalanı dolanı bilmeyen halk tipine karşılık gelir. Hacivat ise yarı aydın bir kimliği temsil eder. Bir de zenne vardır ki kadının olmadığı yerde, erkeğin kadını olarak sahnede yer alır.

Sahnede zennelerin yer almasına bir şey diyemeyiz. Sanata karşı boynumuz kıldan ince.. Ama bir de hayatın sahnesinde yer alan kimliği ve cinsiyeti bulaşık olanlar var ki bunlara ne demeli.. Dün dediğini bugün inkar eden bugün dediğini başka ağızlardan çıkmış gibi satanlara ne diyelim. Bunların cinsiyetini bulmak hakikaten zor oluyor..

Aslında herkes kendi doğası içinde güzeldir. Menfaat uğruna kimlik ve cinsiyet turşuluğuna yeltenenlerin git gide çoğaldığına şahit oluyoruz. Belden aşağıya alim, boğazdan yukarıya zalim olanlara aslında fırsat verilmemeli.. İnsanın kaypağına, saltanat kavşağında bekle dediğin zaman, tipten tipe, ipten ipe atlayabiliyor. Yapabilirim mi, bu iş benim işim mi demeden, bilgi otu yemeden her şeye aday olunabiliyor.

Yahu hafızanı tartmadan, hafıza kartına bakmadan adres edres dolaşıp koltuk kapma oyununda rol almak; zenneden geriye doğru basamak basamak  tornistan yapmaktır.

Aslında koltuk kaptı diyerek eleştirdiklerimize bir değil birkaç koltuk vermek gerekir. Koltuk verip daha sonra önünden masayı çekmek gerekir. Koltuğu anlamlı yapan masadır. Masasız koltuk defoları bayağı ortaya döküyor, benden demesi..

Balıklar suda, bunlar pusuda bekler.. Bir yağlı kemik verilse de kendimizi cibiliyetli kılsak diye. Halbuki cibiliyet meselesi derin.. Kökten birikimli gelmeyi şart koşar. Bunlar ise şartların şarteliyle oynayıp ışık elde etmek isterler. Kaçak elektrik gibi kaçak fikir kullanarak karartılar altında olması gereken şatolarını bedavaya aydınlatırlar.

Türkiye burası, adamın hası yerine adamın balık olanı ve suda yaşayanı tercih sebebi..